Novak pred početak OI: Često su me otpisivali, pa sam se vraćao

Novak Đoković stigao je u Pariz gde će pokušati da se domogne jedinog trofeja koji mu fali u karijeri – olimpijskog zlata.

Meni je najbitnije to što se osećam spremnije, što sam sebe doveo na optimalni nivo, a onda je rezultat u božijim rukama. Nadam se najboljem, rekao je Đoković na promociji Tima Srbija uu Parizu.

Mnogi srpskog tenisera ne vide kao prvog favorita turnira.

Ljudi će uvek da pričaju. Posle mnogo godina nisam osvojio titulu do avgusta, pa to daje veći povod da me otpisuju. Dešavalo mi se dosta puta da su me unapred otpisivali, pa sam se vraćao.

Mečevi se igraju na dobro poznatom mestu – na terenima Rolan Garosa.

Težak je teniski turnir, 64 igrača, svi se takmiče za medalju, šest mečeva do zlata u osam dana. Nadam se da ću imati sjajan turnir, imao sam dosta uspeha na Rolan Garosu, znam taj teren. Nadam se da ću medaljom doneti radost našoj naciji.

Đoković je odlučio da ne bude u olimpijskom selu.

Hteo sam da imam više privatnosti, mira, da imam usredsređenost na svoju rutinu i pripremu za turnir. Boravak u selu je jedan od najlepših doživljaja OI, uzbuđenje raste kada ste tamo, tu osetiš energiju, značaj takmičenja, tu je 10.000 sportista najboljih u svom sportovima. Ovako je ispravnije za mene i moje pripreme, ali posetiću selo, završio je najbolji teniser sveta svih vremena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Kvinsi Miler ima novi klub

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Kvinsi Miler novi je košarkaš filipinskog San Migel Birmena. On u ovaj klub prelazi iz...

POVEZANE OBJAVE