DOBIJA LI DURENT NASLEDNIKA: Evo na kom mestu je Jokić u trci za MVP-a OI (FOTO)

Iako su imali neprijatan poraz od 26 razlike (105:79) sa priprema, košarkaši Srbije protiv SAD-a igraju prvi meč na startu Olimpijskih igara.

Potom slede mečevi sa Južnim Sudanom i Portorikom. FIBA je objavila prvu MVP lestvicu pre početka turnira.

Aktuelni MVP NBA lige Nikola Jokić, nalazi se na drugom mestu iza Lebrona Džejmsa.

U svetskoj kući košarke, metriku su zasnovali na osnovu odgovora na pet pitanja: ima li njegov tim realne šanse da se domogne podijuma, sa kakvim brojkama stiže na OI, uzima li poslednji šut kada ekipi treba koš za pobedu, šta vi mislite zašto će biti mvp ili ne.

Za Jokića su prvi odgovor napisali da je Srbija poslednjih godna igrala dva finala SP, jedno finale EP uz olimpijsko srebro iz Rija. Uz potvrdan odgovor na pitanje. Igrao je vezane utakmice sa Australijom i SAD na pripremama uz proseke 16.5 poena i 11.3 skokova tokom priprema, stoji u analizi FIBA. Oni su istakli da je kod Jokića, najbolji deo njegove igre donošenje ključnih odluka u kasnoj fazi meča. Ono što Jokića ističe da bude MVP OI je njegova titiula aktuelnog MVP-a NBA lige. Što se tiče kontra argumenata, FIBA je navela Bogdana Bogdanovića koji uvek igra najbolje kada obuče dres Srbije i Lebrona koji zauzima prvo mesto po njihovom izboru.

Na OI u tokiju, najkorisniji igrač turnira bio je Kevin Durent.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Fiorentina se oslobodila dvojice igrača

Fiorentina je pred kraj prelaznog roka u Turskoj uspela da se oslobodi dva igrača i da ih pošalje u...

POVEZANE OBJAVE