ZA NJIH NAVIJAMO SUTRA NA IGRAMA: Dan evropskih šampiona!

Večeras će i zvanično biti otvorene 33. Letnje olimpijske igre, svečanom ceremonijom.

Iako su takmičenja u nekim sportovima već započela, glavno tek sledi od sutra, kada će i Srbija na sportskim borilištima imati nekoliko velikih aduta.

Što se nas tiče dan je rezervisan za nastupe ovogodišnjih evropskih šampiona.

Prva od naših sportista će na borilište Jovana Arsić, evropska šampionka u veslanju. Ona će se takmičiti u kvalifikacijama u skifu, a trka joj počinje od 10.12 sati.

Nedugo potom, od 11 časova, u kvalifikacijama štafete 4×100 slobodno takmičiće se naša plivačka ekipa Stjepanović/Aćin/Cvetkov/Barna, koji su nedavno u Beogradu takođe stigli do evropskog zlata, nadmašivši sva očekivanja.

Prethodno će od 10.30 kroz kvalifikacije plasman u finale pokušati da izbori i Damir Mikec, u disciplini vazdušni pištolj sa 10 metara. Mikec brani srebrnu medalju iz Tokija, a takođe je poput prethodno pomenutih sunarodnika evropski šampion, iz Talina prošle godine, kada je i obezbedio vizu za Igre.

Od pola 12 će u dubl skuli veslati Nikolaj Pimenov i Martin Mačković, a u slično vreme će prvu borbu imati i džudistkinja Milica Nikolić.

Od 12.30 će na strelište i Zorana Arunović, a zatim oko 14 napad na zlato započinje i Novak Đoković.

Od 15.46 će svoj prvi meč imati i ekstratalentovana bokserka Sara Ćirković, koja je takođe postala evropska šampionka ove godine.

Dan će zatvoriti, kada je reč o našim predstavnicima, stonoteniserka Izabela Lupulesku, koja će svoj meč prvog kola igrati od 20.45.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Fiorentina se oslobodila dvojice igrača

Fiorentina je pred kraj prelaznog roka u Turskoj uspela da se oslobodi dva igrača i da ih pošalje u...

POVEZANE OBJAVE