OI KOŠARKA: Vembanijama i Batum zablistali, domaćinu poluvreme dovoljno

Košarkaši Francuske uspešno su startovali na Olimpijskim igrama. Posle slabijeg prvog poluvremena, domaćini su pronašli igru i savladali Brazil sa 78:66 .

Brazil je bolje počeo utakmicu, stekavši rano +6 (10:4). Tim Aleksandra Petrovića je kontrolisao dešavanja u prvoj četvrtini imajući i 19:10. Francuzi nisu ni poveli. Sa +8 su Karioke otišle na odmor.

Dobrim početkom drugog perioda, domaćini turnira su se približili na 27:24. Tek pred kraj prvog poluvremena je Francuska prvi put na meču povela trojkom Evana Furnijea (39:36). Na kraju je Uertas promašio trojku za izjednačenje i ostalo je +3 na poluvremenu za domaćine.

Viktor Vembanijama imao je 14 poena i 5 skokova. Mejndl u timu Brazila 9 poena.

Francuska je u trećem periodu došla do dvocifrenog plusa 54:43. Brazil je u zadnja tri minuta utakmice smanjio na 69:62 u korist domaćina. Izabranici Vensana Kolea su lako odbili nalet, čak i na kraju ubedljivo slavili.

Najbolji kod pobednika, bio je duo Vembanijama – Batum sa po 19 poena. U ekipi Brazila su se istakli Mejndl i Felisio sa po 14 poena, Jago Dos Santos je upisao 2 koša. Partizanov Frenk Ntilikina meč je završio sa 9 poena.

Brazilci u drugom kolu igraju sa prvakom sveta Nemačkom koji je bio ubedljiv protiv Japana 97:77. Trikolori će odmeriti snage sa Japancima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bogdanović veruje u ostanak Pešića, govorio i o potencijalnom sastavu za Evrobasket

Kapiten srpske košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović gostovao je večeras u emisiji "Oko" na RTS-u, gde je govorio i o...

POVEZANE OBJAVE