OZBILJAN TEST ZA DELFINE: Mandić blistao, Srbija teškom mukom do trijumfa!

Vaterpolisti Srbije, savladali su Japan 16:15 u prvom kolu Olimpijskih igara u Parizu. Dvostruki uzastopni pobednik se mučio protiv neugodnog rivala za korak bliže četvrtfinalu.

Po četvrtinama (4:4, 3:4,5:3, 4:4)

Naš tim je počeo sa 2:0. Strelac prvog gola bio je Dušan Mandić. Japan je prepolovio rezultat i brzo izjednačio na 2:2. Novu seriju imao je srpski tim za 4:2. Ponovo je rival stigao našu prednost. I sa nerešenim ishodom završena je zanimljiva prva četvrtina. Jakšić je sprečio Japan da povede na kraju.

Rival je imao peterac, ali je igraču ispala lopta. Onda su usledila dva brza gola na obe strane. A Delfini nikako nisu mogi da se odlepe. Japanci stigli do prve prednosti 8:7 i njime otišli na odmor.

Treća četvrtina je počela preokretom Delfina za 9:8 i golovima braće Rašović. Čak je i selektor Stevanović dobio žuti karton. Kao da je to trglo naše reprezentativce, koji su poveli i 11:8 produživši seriju na 4:0. Tek tada je Japan prekinuo niz našeg tima za 11:9 koji je nastavio da održava prednost. Međutim, rival je pripretio i smanjio na 12:11 u meču punom obrta čime se otišlo na pauzu pred poslednju četvrtinu.

Japan je izjednačio 12:12 početkom četvrtog perioda. Naš tim odmah imao odgovor i odlepio se na 14:12. Japan stigao do 15:15 a Srbija postigla gol za 16:15 na manje od dva minuta do kraja preko Dušana Mandića. Što smo na kraju zadržali.

Mandić je upravo bio najbolji strelac našeg tima.

Za dva dana igramo sa Australijom koja je jutros izgubila 9:5 od Španije. Mađarska i Francuska igraju večeras od 19:30 meč prvog kola.

Foto: VSS/Slobodan Sandić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Srpski džudista suspendovan jer se prekrstio pre borbe! (VIDEO)

Srpski džudista Nemanja Majdov suspendovan je na 5 meseci od strane Svetske džudo federacije iz više nego neverovatnog razloga....

POVEZANE OBJAVE