POSLE ODLIČNIH KVALIFIKACIJA: Mikec bez medalje!

Srpski strelac Damir Mikec nije uspeo da donese prvu medalju Srbiji na Olimpijskim igrama. U disciplini vazdušni pištolj 10 metara, on je zauzeo sedmu poziciju.

U prvoj seriji se pucalo po pet hitaca. Posle svake serije, po jedan igrač je otpadao sa najslabijim učinkom. Potom još jedna serija od pet pokušaja i potom su išle eliminacije.

Nakon prve runde je uspeo da prođe dalje sa četvrtim učinkom, uz jedan slabiji hitac. Ni u drugoj seriji nije uspevao da ima savršen hitac. Imao je jednu desetku u drugoj rundi. Sa 9.9 je završio drugu seriju pred eliminacije na sedmom mestu.

Sada su usledila po dva pucanja u eliminacionim rundama. Tada je Damir pogodio 10.2 u prvom pucanju i sa 10.4 eliminisao Mongolca. U drugoj eliminacionoj rundi je imao slabije pucanje od 8.9 i ispravio se sa 10.3. završivši učešće.

Medalje su podelili dva Italijana i Kinez. Poslednji je otpao Li Van Hu. Mona je osvojio treće mesto, iako je do samog kraja bio lider. U finalu je Ksi Ju pobedio Mladinija za zlatno medalje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Srpski džudista suspendovan jer se prekrstio pre borbe! (VIDEO)

Srpski džudista Nemanja Majdov suspendovan je na 5 meseci od strane Svetske džudo federacije iz više nego neverovatnog razloga....

POVEZANE OBJAVE