Selektor Pešić posle poraza na startu: Da uzmemo stvari u svoje ruke i popravimo stvari koje nisu bile dobre

Košarkaška reprezentacija Srbije porazom je započela turnir pošto je reprezentacija SAD-a bila bolja 110:84.

Posle meča selektor Svetislav Pešić nije previše žalio zbog rezultata.

Utakmica kakvu smo očekivali, nismo ništa novo doživeli. Velika je razlika kada igraju protiv nas, dodatna motivacija je prisutna, pride imaju dodatni individualni kvalitet. Mi nismo mnogo govorili o odbrani, a sve počinje od odbrane i to je baza kompletne igre. Mi smo se više u pripremi koncentrisali na napad, jer smo znali da će da vrše jak pritisak na našu organizaciju igre, što su i radili. Dokle god smo držali naš ritam, odnosno precizno odigravali naše sisteme, bilo je dobro. Čim smo to napustili, došli smo u situacije da prerano uzimamo šuteve, a šut nas nije nešto specijalno slušao. Naš šut spolja nije uobičajeno za nas, nije uobičajeno da šutiramo 34 trojke. To je dokaz da smo negde izgubili organizaciju igre. Radili smo drugačije od onoga što smo hteli celo prvo poluvreme. U tome vidim razlog što smo izgubili ritam igre i što smo počeli da igramo ovako protiv ovako jake ekipe

Rekli smo pred meč sa Amerikancima da ništa ni pobeda, ni poraz ne menjaju. Mi moramo da igramo još dve utakmice u grupi da bismo se kvalifikovali za četvrtfinale. To neće biti nimalo lako. Videli ste kako su odigrali Portorikanci i Južni Sudan. Znamo kako treba da reagujemo posle utakmice sa Amerikancima. Na ovakvom takmičenja nema previše razloga, niti treba da se prave specijalne analize. Mi moramo da se okrenemo našoj igri i kako da se spremimo, rekao je Pešić.

On ističe da i pobeda ništa ne bi promenila, naredne dve utakmice moraju da se pobede.

Uopšte ne razmišljamo o Amerikancima, vi i dalje razmišljate. Nama je u glavi samo kako da dobijemo sledeći meč. Treba da znate da, kako se drugi pale na Amerikance, tako se pale i na nas. Nijedna naša utakmica ovde, bez obzira sa kim ćemo da se sretnemo, neće da bude laka, jer će tražiti dodatnu motivaciju. Kao što znate, dva tima iz grupe idu dalje, uz još dve trećeplasirane. Biće tu dosta toga, moramo da uzmemo stvari u svoje ruke, da popravimo stvari koje danas nismo dobro radili i da idemo dalje.

Bilo je dobrih trenutaka protiv prvog favorita za osvajanje zlatne medalje.

Prvih dvadesetak minuta, možda i više od toga. Vraćam se na napad, kada smo odigravali sisteme u napadu i imali kontrolu, onda je to bilo sasvim drugačije. Mogli smo i da gurnemo loptu ispod koša gde su oni imali dosta problema sa Jokićem i ostalima. Kažem, ponekad je teško da sve to što si zamislio odigraš. Sa druge strane ipak je bila jaka ekipa, igrali su izuzetno jaku odbranu na lopti i dodavanju, bilo je i dosta fizike. Bilo je teško doći do šuta koji bi nas možda podigao i vratio samopouzdanje, završio je selektor Pešić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZALUD PODRŠKA LEGENDE PREMIJER LIGE: Jedinstvo poraženo od Radničkog na svom terenu (VIDEO)

Fudbaleri Jedinstva poraženi su na Ubu od niškog Radničkog sa 2-0 u 8. kolu Superlige Srbije. Tako je novi...

POVEZANE OBJAVE