Selektor Srbije nezadovoljan suđenjem nakon pobede

Vaterpolo reprezentacija Srbije mnogo teže nego što se očekivalo savladala je Japan na startu Olimpijskih igara.

Utiske nakon pobede izneo je selektor Uroš Stevanović.

Ušli smo u utakmicu kako treba, posebno smo otvorili na pravi način. Ali, Japan ima specifičan stil vaterpola. Moraš da mu se prilagodiš. Mi smo u nekim trenucima žurili, izlazili iz dogovora. To je za analizu. Ali, najvažnije je prvo kolo i pobeda. Okrećemo se utakmici sa Australijom, koju ćemo da analiziramo već sada, istakao je selektor Srbije.

Nije međutim zadovoljan sudijskim kriterijumom.

Ne mogu da budem prezadovoljan. Trebalo je da završimo i malo ranije što se tiče same utakmice. Razumem da u utakmici sa Japanom imamo duplo više isključenja, to može, ali ne mogu da razumem da protivnik nema ni jedan jedini kontra faul celu utakmicu kada igra ovim stilom. Oni su uporno u presingu, u polasku u kontre, uplivavaju na poziciji centra… Ali, šta da radimo, najvažnije je da smo pobedili, izjavio je Stevanović, koji je prokomentarisao i narednog protivnika.

Oni su nama nama tradicionalno nezgodan protivnik na Olimpijskim igrama i na Svetskim prvenstvima. Dešavalo se da imamo prednost, pa su oni okretali utakmice. Moramo da pristupimo na način kao što smo danas – maksimalno koncentrisano. Sigurno ćemo se spremiti. Poznajemo ih i sa turnira u Šapcu i pripremnih utakmica. Danas im nije igrao najbolji igrač . Igraće prekosutra protiv nas. Moramo stvarno maksimalno da se spremimo, znamo koliko ta utakmica donosi. Ušli smo na turnir pobedom, bilo bi lepo da savladamo i Australiju, rekao je Stevanović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Juventus raskida ugovor sa bivšim kapitenom

Fudbalski klub Juventus je ovog leta napravio opštu reorganizaciju i uspeli su da odlascima nekolicine starosedelaca da uštede veliki...

POVEZANE OBJAVE