ZAMALO OD GOTOVOG VERESIJA: Pobeda Srbije posle velike drame i katastrofalne četvrte četvrtine

Od starta meča izabranice Marine Maljković su krenule silovito i brzo su stekle osetniju prednost.

Ivon Anderson je nametnula ritam koji je odgovorao našoj ekipi, a pratile su je Nogić i Stanković.

Posle prve četvrtine je bilo 23:15 za Srbiju, dok je do poluvremena ta prednost samo rasla i na odmor se otišlo sa 43:26.

U trećem periodu Portoriko je pripretio i uspeo da spusti razliku da je maljković morala da traži tajm-aut. To je dobro uticalo na igru našeg tima i ubrzo je prednost ponovo otišla na 19 razlike koliko je bilo posle 30 minuta.

U četvrtom periodu veliki pad Srbije i posle 5 minuta Portoriko je napravio seriju 11:0 i stigli su samo do 8 poena minusa. Maljkovićka je opet reagovala tajm-autom, kako bi povratila mirnoću u tim, međutim Portotikanke su nastavile seriju, a u naš tim se uvukla velika nervoza.

Posle punih 7 minuta, Stanković je najzad postigla koš i prekinula neverovatno lošu seriju. Usledila je završnica u kojoj smo videli neverovatne promašaje pa čak i zamalo tuču.

Posle tog incidenta Portoriko je prišao na samo 2 poena minusa na 50 sekundi pre kraja i imalo smo pravu dramu. Portorikanke su imale napad za pobedu ili produžetak, ali je Stanković odlično odigrala odbranu i rampom odbranila vođstvo.

Na kraju posle jednog ubačenog penala Stankovićeve, završeno je 58:55, a u četvrtoj četvrtini je rezultat bio 3:19.

Najefikasnija kod Srbije je bila Stanković sa 15 poena, dok je Nogić dodala 14.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LIGA ŠAMPIONA: Vlahović asisitirao, Zvezdini rivali nemoćni! (VIDEO)

Potpuno nova Liga šampiona, počela je danas utakmicama prvog kola od 18:45 časova. Sada se igra po ligaškom sistemu od...

POVEZANE OBJAVE