U JUBILARNOM OKRŠAJU: San o medalji živi, Novaku klasik protiv Nadala!

Srpski teniser Novak Đoković, plasirao se u treće kolo Olimpijskih igara u Parizu.

Savladao je velikog rivala Rafaela Nadala posle dva seta. Za nešto više od sat i četrdeset minuta igre. Ovo je bio njihov 60 međusobni okršaj, a Đoković uvećao prednost na 31:29 u pobedama. Uz blagi pad u igri sredinom drugog seta kada je imao velikih 4:0.

Po setovima 6:1, 6:4

Srpski igrač je sigurno počeo, ali je imao problema da završi prvi servis gem. Ali ga je dobio na razliku. Krenuo je sa 0:30 u Nadalov prvi servis gem, ali se Španac konsolidovao. Naš igrač je imao prvu brejk loptu na meču koju je realizovao i kasnije potvrdio za 3:0.

I u narednom servis gemu Nadala je Đoković imao brejk šansu, ali je nije iskoristio. Ni drugu nije uspeo Srbin da pretvori u dupli brejk. Iz trećeg pokušaja mu je to uspelo za velikih 4:0 protiv “Kralja šljake” u prvom setu. Ubrzo je nakon samo pola sata igre, na semaforu stajalo 5:0 za prvog nosioca turnira u Parizu.

Tek nakon tog gema se Nadal “upisao” na semafor, a Đoković potvrdio vođstvo u setovima nakon 40 minuta igre.

Đoković je već na startu drugog seta imao brejk loptu koju je propustio. Drugu je iskoristio za veliku prednost koju je potom potvrdio za 2:0. Imao je brejk loptu za 3:0 koju nije realizovao. Drugu priliku jeste i uvećao kasnije prednost na 4:0 pošto je potvrdio dupli brejk. Tek u petom gemu, Nadal se pomerio sa nule u drugom setu.

Nadal je imao priliku da vrati jedan brejk što mu je pošlo za rukom i da smanji na 4:3 nakon ogromnog zaostatka. Srpski igrač je potpuno popustio, a Nadal se vratio na 4:4 i uneo dramu u meč.

Odmah je Đoković imao priliku da uzvrati u sledećem gemu Nadala. Imao je dve brejk lopte. Jednu je ispustio, a ni drugu. Imao je i treću šansu da dođe nadomak pobede naš teniser. Ni nju nije realizovao. Četvrtu jeste za 5:4 i stiao Srbin na gem od trijumfa.

Nadal se borio da ostane na turniru, a Đoković je imao prvu meč loptu. Koju koristi za trijumf.

Rival Đokoviću u trećem kolu je pobednik meča Mateo Arnaldi (Italija) – Dominik Kepfer (Nemačka). U eventualnom četvrtfinalu, moguć je duel sa Stefanosom Cicipasom (Grčka) ili Sebastijanom Baezom (Argentina).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lo Selso doneo Betisu važnu pobedu (VIDEO)

Fudbaleri Betisa pobedili su večeras na svom terenu u Sevilji Hetafe 2:1, u zaostalom meču trećeg kola španske Primere. Oba...

POVEZANE OBJAVE