OI KOŠARKA: Neverovatni košarkaš Monaka, Vembanijama dotukao borbene Japance!

Košarkaši Francuske napravili su veliki korak ka četvrtfinalu Olimpijskih igara na svom terenu. Nakon produžetka ostvarili su drugi trijumf portiv Japana 94:90 koji je imao šut za pobedu u regularnom delu. Pogotovu nakon neverovatnog poteza Metjua Strazela koji je i izborio dodatnih 5 minuta. I uz Viktora Vembanijamu doprineo trijumfu.

Početak meča je bio egal. Potom su Francuzi napravili razliku i počeli da je održavaju na prelazu iz prve u drugu četvrtinu. Japanci su tokom čitavog poluvremena pružali odličan otpor trikolorima. I imali priključak.

Na odmor je Francuska otišla sa 49:44. Pošto je Japan dobio poenterski drugi period igre. Uz 14 poena Hačimure i 10 Kavamure. Furnije sa 11 i Vembanijama sa 10 predvodili su domaćina.

Japanci su bolje započeli drugo poluvreme i imali minimalnu prednost većim delom treće četvrtine. Nastavila se potom rezultatska klackalica. Francuska je početkom 4. četvrtine imala 75:70. Ali se Japan nije predavao.

Najbolji njihov pojedinac Rui Hačimura, isključen je zbog dve tehničke na 8:31 do kraja. Ekipe su nastavila da se smenjuju u vođstvu. Japan imao 80:77 pred poslednji minut. Furnije poravnao trojkom. Kavamura je pogodio oba bacanja. Bio je precizan i nakon promašaja Vembanijame i faula Strazela.

On se iskupio i pogodio 3+1 za izjednačenje.

Posle ovakvog šuta, Japan je imao napad za pobedu. Kavamura je promašio šut a duel otišao u produžetke. Poenima ga je otvorio Vembanijama. Posle toga se igralo nervozno na obe strane. Pa je superstar San Antonija nastavio da “igra sam” ovaj produžetak sa osam vezanih poena. Japan je odgovorio trojkama Heiđime i Kavamure za 90:92. Strazel je ponovo bio ključan i slobodnim bacanjima osigurao trijumf.

Najbolji kod pobdnika bio je upravo dvojac Vembanijama i Strazel, sa 18 odnosno poenom manje. U timu Japana, odlični su bili Kavamura sa 29 i do isključenja Hačimura sa 24 poena.

Japanci za kraj igraju protiv Brazila a Francuska derbi sa Nemačkom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

CRVENA ZVEZDA – BENFIKA, SASTAVI: Pojačanja od starta u ofanzivi, defanziva sa proverenim snagama

Fudbaleri Crvene zvezde od 18.45 na Marakani dočekuju portugalsku Benfiku, na premijeri u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, koja se...

POVEZANE OBJAVE