SVE JE SPREMNO ZA SPEKTKAKL: Nemci preskočili Brazil, protiv domaćina za prvo mesto!

Košarkaši Nemačke ostvarili su i drugu pobedu na Olimpijskim igrama. Večeras su savladali Brazil sa 86:73. U susretu gde su viđene dve različite četvrtine u prvom poluvremenu. Potom u nastavku bolja igra šampiona planete. Koji je svakako kontrolisao čitav tok duela.

Meč je bolje otvorio aktuelni prvak sveta. Nakon osam minuta igre imali su i +11 (17:6). Posle 10 minuta igre spustili rivala na isto toliko poena dobrom odbranom.

Brazil je imao odgovor u drugoj četvrtini. Kada su oni imali razliku od od +11 i došli u egal. Tako se i završilo prvo poluvreme (40:40). Kod Brazila je sa 13 poena bio raspoložen Benite. Šruder je na drugoj strani ubacio 11 nakon 20 minuta igre.

Za razliku od prve dve, gde je neka ekipa imala izrazitu prednost, treća četvrtina je protekla u egalu. Nemci su pojačali i do odlaska na odmor poveli +9 (60:51). Uz to da je već tokom trećeg perioda Bruno Kaboklo isključen zbog pet ličnih grešaka.

U četvrtoj četvrtini, Nemačka je otišla na +15 a Brazil nije uspeo ovaj put da se vrati. Iako su pokušavali izabranici Aleksandra Petrovića.

Najbolji kod pobednika bio je Denis Šruder sa 20 poena uz 17 Franca Vagnera i 15 Ajzaka Bonge. U timu Brazila, košarkaš Crvene zvezde Jago dos Santos ubacio je 18 poena uz koš manje Benitea.

Poslednje kolo donosi derbi Francuske i Nemačke, koji odlučuje o prvom mestu u grupi. Brazil i Japan će se boriti za poredak najbolje trećeplasiranih ekipa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Terzić o istorijskoj godini SD Crvena zvezda: Simbol srpstva koji su nam ostavili u amanet slavni prethodnici

Sportsko društvo Crvena zvezda ove godine pravi istorijske rezultate. U Evropi će ih predstavljati ili su ih predstavljali fudbaleri,...

POVEZANE OBJAVE