Odbojkašice sustigle dva seta zaostatka, pa poražene u neverovatnom tajbrejku

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u drugom kolu prve faze Olimpijskih igara u Parizu od Amerike u veoma neizvesnoj utakmici sa 3:2 u setovima (25:17, 25:20, 20:25, 14:25, 17:15).

Ova utakmica bila je jednostavno definicija odbojkaškog derbija, a ostaje žal što naše nisu došle do pobede, već samo do boda.

Našim devojkama je bilo potrebno vremena da uhvate ritam i naviknu se na brzu igru Amerikanki, pa su dosta ubedljivo izgubile prva dva seta, što svakako nije očekivano.

Ipak, pokazale su još jednom šampionski karakter i uzvratile još žešće. Već sredinom trećeg seta su prelomile rezultat kada su povele sa 15:9. Kasnije su vodile i sa 9 poena prednosti, koju su održale uprkos malim poteškoćama na kraju seta, kada su protivnice smanjile na 3 poena minusa.

Naše su se uveliko razigrale u svim segmentima igre. Tijana Bošković je bila nezaustavljiva u napadu, a odlično ju je pratila i mlada Aleksandra Uzelac. Maja Ognjenović je odlično raspoređivala lopte, dok ništa gore nije funkcionisao ni odbrambeni deo, bilo da je reč o bloku ili o odbrani u polju.

Tako da ne čudi da su Srpkinje u četvrtom setu bile još ubedljivije. Vodile su od samog početka, bile potpuno dominantne, sve do krajnjih +11.

Tajbrejk naše su započele sa dva neverovatna bloka Aleksandre Uzelac i Jovane Stevanović, a zatim se odvijala ravnopravna borba u prvoj fazi odlučujućeg seta. Povele su naše prve osetnijom prednošću i u tajbrejku (8:5), ali su dozvolile preokret. Ipak, spasile su dve meč lopte i poravnale na 14:14, ali su na kraju ipak poražene posle neverovatnog poslednjeg poena, nakon što je Uzelac u kontri otpucala loptu u aut.

Ubedljivo najefikasnija na utakmici bila je Tijana Bošković sa 31 poenom, od čega 27 iz napada! Aleksandra Uzelac postigla je 14, Katarina Lazović 12, Maja Aleksić 11 (5 napada, 6 blokova), a Jovana Stevanović 9 poena.

U ekipi SAD Andrea Drus bila je najefikasnija sa 16, Čaka Ogbogu zabeležila je 14, a Ejveri Skiner 13 poena.

Srbija je ipak prva u grupi A jer su Amerikanke poražene u prvom kolu od Kine, koje će sutra igrati protiv domaćina i imati šansu da preuzme lidersku poziciju.

Naše će sledeću utakmicu odigrati upravo protiv Kine 4. avgusta, a taj duel će po svemu sudeći odlučivati o prvom mestu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Terzić o istorijskoj godini SD Crvena zvezda: Simbol srpstva koji su nam ostavili u amanet slavni prethodnici

Sportsko društvo Crvena zvezda ove godine pravi istorijske rezultate. U Evropi će ih predstavljati ili su ih predstavljali fudbaleri,...

POVEZANE OBJAVE