OKS PODNEO ŽALBU NAKON PORAZA U BORBI ZA MEDALJU: Ostali smo bez reči

Srpska bokserka Natalija Šadrina, aktuelna prvakinja Evrope iz ove godine, danas je odlukom sudija poražena u četvrtfinalu Olimpijskih igara od Kineskinje Jang Venlu, u kategoriji do 60kg.

Međutim, odluka arbitara ostala je veoma sporna, jer su prvobitno dvojica glasala za pobedu naše predstavnice, a trojica za izjednačen ishod, da bi potom na ponovljenom glasanju sva trojica glasali za Kineskinju.

Ovim povodom olimpijski komitet uložio je žalbu.

OKS je podneo zvaničnu žalbu najvišim organima Međunarodnog olimpijskog komiteta, zatražio je da se ispita glasanje sudija na meču i da se donese pravedna odluka u korist naše bokserke. Olimpijski komitet Srbije očekuje pravednu i temeljnu istragu kako bi se osigurala pravda i integritet takmičenja, navedeno je u saopštenju.

Sa ovom situacijom ne želi da se pomiri ni predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković.

Sudije su prvo glasale na jedan način. Dvoje su dali prednost našoj bokserki. U naknadnom preglasavanju, troje sudija koji su glasali za egal borbu, dodelili su pobedu Kineskinji. Verujem da su svi koji su gledali meč, baš kao i ja, osetili snažnu nepravdu koja je naneta našoj Nataliji. Ostali smo bez reči! Olimpijski komitet Srbije je odmah nakon meča uložio žalbu i nećemo odustati, jer mi i jesmo ovde da se borimo za prava naših sportista i poštovanje principa fer pleja na svim nivoima takmičenja, poručuje Maljković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON KRITIKE TRENERA: Velikan iz Premijer lige na zimu kreće po Vlahovića!

Mančester junajted ozbiljno je zainteresovan za srpskog napadača Dušana Vlahovića i sva je prilika da će u zimskom prelaznom...

POVEZANE OBJAVE