Srbija deklasirala Portoriko, Jokiću asistencija falila do tripl-dabla!

Košarkaška reprezentacija Srbije odigrala je sjajnu utakmicu u 2. kolu Olimpijskih igara i deklasirala Portoriko 107:66.

Reprezentativci Srbije nijednog trenutka nisu dozvolili Portoriku da pomisli da može nešto više da uradi na ovom meču. U prvim minutima je stvorena prednsot koja se konstantno uvećavala.

Forsirali su brzu igru izabranici Svetislava Pešića i tu su se najbolje snašli Jokić i Petrušev. Prvi kao asistent, drugi kao egzekutor.

Već posle prvih 10 minuta je bilo 24:12.

Igra nije padala sa izmenama pa je tako odličnu partiju pružžio i Vasilije Micić na poziciji pleja, kao i Nikola Milutinov na centru. Bili su nezaustavljivi pa je Srbija u drugh 10 minuta postigla 28 poena. Prednost na veliko odmoru je bila 52:35, a Portoriko ju je smanjio u poslednjih 30 sekundi posle serije pomalo neozbiljnih reakcija reprezenttivaca Srbije.

U drugom poluvremenu viđena je revija dobrih poteza u kojoj se Srbija sjajno snašla i prednost je rasla i do skoro 30 poena. Svi su bili razigrani i rastrčani i bilo je samo pitanje kranjeg rezultata.

Svetislav Pešić je prvi put na turniru prižio šansu i Dejanu Davidovcu koji se vrlo brzo upiso u listu strelaca, a priliku je dobio i Uroš Plavšić, koji je takođe se odmah upisao u listu strelaca i postigao 100. poena za Srbiju.

Na kraju 107:66.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji je bio Petrušev sa 15 poena, Jokić sa 14 poena, 15 skokova i 9 asistencija, Bogdanović i Micić po 13 (7 asistencija), Avramović 12.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ĐOKOVIĆ ZAVRŠIO SA DEJVIS KUPOM: Spektakl protiv Bugarina u Sofiji (VIDEO)

Srpski teniser Novak Đoković, pomogao je Srbiji da obezbedi opstanak i bori se za finalni tutnir Svetske grupe Dejvis...

POVEZANE OBJAVE