JAČI OD CICIPASA I POVREDE: Đoković nakon neverovatnog preokreta u polufinalu Olimpijskih igara!

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Olimpijskih igara u Parizu.

On je u četvrtfinalu savladao Grka Stefanosa Cicipasa sa 2:0, po setovima 6:3 i 7:6 (7:3).

Naš teniser je bio siguran u prvom setu, iskoristivši jedinu brejk loptu za prednost od 3:1, koju je sačuvao i priveo set kraju, uz male poteškoće u jednom svom servis-gemu.

Daleko dinamičniji bio je drugi deo meča, umnogome i zbog Đokovićeve povrede. Grk je na početku napravio brejk, povevši sa 2:0, da bi Novak u narednom gemu propustio dve prilike da odmah načini ribrejk.

Desila se i povreda, zbog koje je morao da traži medicinsku pomoć i imao je probleme sa kretanjem određeno vreme, kada je težio skraćivanju poena drop šotovima. Međutim, ponovo je izgubio servis, pa je Cicipas vodio sa 4:0.

Međutim, već u sledećem gemu Đoković vraća jedan brejk, i to bez izgubljenog poena, a potom smanjuje na 4:2 nakon spašene nove tri brejk-lopte za protivnika. Grk je imao tri set-lopte na svom servisu, međutim tada je usledio neverovatan preokret u gemu, pa je Srbin vratio i drugi brejk.

Na kraju se otišlo u tajbrejk, gde je Đoković bio bolji i završio meč, iako je Grk prvi stigao do mini-brejka.

U polufinalu će se sastati sa Lorencom Musetijem, koji je sprečio reprizu polufinala iz Tokija, pošto je sa 2:0 u setovima savladao Aleksandera Zvereva.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

CRVENA ZVEZDA – BENFIKA, SASTAVI: Pojačanja od starta u ofanzivi, defanziva sa proverenim snagama

Fudbaleri Crvene zvezde od 18.45 na Marakani dočekuju portugalsku Benfiku, na premijeri u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, koja se...

POVEZANE OBJAVE