Đoković osvojio olimpijsku medalju nakon 16 godina!

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale olimpijskog turnira u Parizu, tako došavši do olimpijske medalje prvi put nakon 16 godina!

On je u polufinalu savladao Italijana Lorenca Musetija sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:2.

Novak se prvi suočio sa brejk loptom u drugom svom servis gemu, ali ju je spasao. Odmah u narednom gemu vršio je veliki pritisak na protivnika, ali nije iskoristio nijednu od četiri šanse da mu oduzme servis. Nakon toga više nije bilo brejk prilike ni sa jedne strane, sve do, ispostaviće se, poslednjeg gema, kada je Đoković napravio novi brejk, tako direktno osvojivši i prvi set.

Drugi set započeo je veoma neuobičajeno – sa četiri uzastopna brejka, a Đoković je imao i oštru diskusiju sa sudijom jer je smatrao da ga je neopravdano upozorio.

Takav odnos snaga prvi je prekinuo srpski teniser i poveo sa 3:2, a zatim je novim brejkom i “materijalizovao” tu prednost, i tako poveo sa 4:2. Ispostavilo se na kraju da je Đoković nanizao pet poslednjih gemova i tako se plasirao u finale, obezbedivši novu medalju za Srbiju u Parizu!

U borbi za zlatnu medalju Đoković će se u nedelju sastati sa Karlosom Alkarazom, koji je ubedljivo u polufinalu savladao Feliksa Ože-Alijasima.

Novak je prethodnu medalju na Olimpijskim igrama osvojio sada već davne 2008. godine, kada je kao veoma mlad u meču za bronzu savladao Džejmsa Blejka, nakon poraza od Nadala u polufinalu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

U Novi Pazar stigli igrač Zvezde i doskorašnji fudbaler Fenerbahčea!

Novi Pazar je predstavio dva poslednja pojačanja u letnjem pralaznom roku, i to veoma zvučna na ovim prostorima. Defanzivni bedem...

POVEZANE OBJAVE