PEŠIĆ PRED JUŽNI SUDAN: Pojačali su se trojicom novih košarkaša, igraju totalno drugačiju košarku

Košarkaška reprezentacija Sbije sutra od 21 čas igra protiv Južnog Sudana utakmicu poslednjeg kola grupne faze Olimpijskih igara.

Iako je prolaz već obezbeđen, utakmica je veoma važna kako bi naši obezbedili mesto najbolje drugoplasirane reprezentacije i lakši žreb za četvrtfinale.

Selektor Svetislav Pešić izneo je svoja očekivanja od sutrašnje utakmice i analizirao narednog rivala.

Igramo poslednju utakmicu u grupi, svi ste videli da je, pogotovo oni koji su bili u Manili, Južni Sudan ekipa koja je najviše napredovala. Oni su se pojačali sa trojicom novih igrača, napredovali su individualno i kao ekipa, igraju košarku totalno drugačiju od ostalih. Košarka sa dosta trčanja i šutiranja, brzim odlukama u napadu, izuzetnom atletikom. Ono na čemu treba da se obrati najveća pažnja, imaš ponekad utisak da ih ne zanima ko je na drugoj strani, ističe Pešić, pa dodaje:

Mogu vrlo brzo da naprave minus 15, ali i plus 15. Za svaku ekipu su dosta nezgodni, pa tako i za nas. Prošle godine smo se dobro pripremili i uspeli smo da taj njihov visok ritam i u odbrani i napadu eliminišemo. To nam je cilj i na ovoj utakmici. Pokazali su mnogo, igrali dobru košarku, sa mnogo entuzijazma i samopouzdanja, i trenutno su od svih ekipa najbolji u skoku. Imaju 42 skoka po utakmici, čak 17 ili 18 u napadu. Ekipa koja ima toliki broj ofanzivnih skokova, to znači da je stalno u tranziciji, da uzima prve šuteve, jer ofanzivni skokovi se mnogo teže osvajaju u igri pet na pet, nego kada je brojčana prednost. To je njihova igra i na tome moramo mnogo da radimo, da budemo oprezni, a istovremeno i odlučni, jer ti ofanzivni skokovi vraćaju njima, ali i svakoj ekipi, samopouzdanje. To su naizgled možda male stvari, ali mnogo znače, naglašava selektor Srbije.

Govorio je i o potencijalnom rivalu u četvrtfinalu.

Pravo da kažem, razmišljamo o kosturu, ali ne možemo da utičemo na to. Imamo jedan cilj, da odigramo dobru utakmicu i da je završimo pobedom. Zašto? Zato što smo se plasirali za četvrtfinale i pobeda protiv svakog rivala, a pogotovo protiv ovako opasne ekipe, važna je za našu sledeću utakmicu u četvrtfinalu. U tu fazu je najbolje ući sa pobedom, nego da se izgubi. To je jedina računica, a ko će da nam dođe, videćemo. Nemam nikakvih želja, osim da budemo najbolja drugoplasirana ekipa, čime izbegavamo najbolje prvoplasirane. A sad, ko i šta – ne znam, ne mogu toliko unapred da razmišljam, rekao je Pešić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Parma ponovo poražena nakon crvenog kartona i preokreta, slavio i Lacio (VIDEO)

Danas su odigrane poslednje dve utakmice 4. kola Serije A, a pobede su upisali Udineze i Lacio. Udineze je nakon...

POVEZANE OBJAVE