STREPELI ZA POBEDU: Grci prokockali +17, izvadili ih Vokap i Toliopulos

Košarkaši Grčke ostvarili su prvi trijumf na Olimpijskim igrama. Savladali su Australiju 77:71 ali čini se da im to neće biti dovoljno za plasman u četvrtfinale. Tokom meča, propustili su i veću prednost.

Izabranici Vasilisa Spanulisa su kontrolisali dešavanja tokom prve četvrtine. Imali +1 nakon tog perioda. Potom je Grčka serijom 14:0 otvorila drugu deonicu i stekla i +13 (39:26). Kako se bližilo poluvreme, Grci su sigurnom igrom održali stečenu razliku. Bilo je +17 po odlasku na odmor (53:36)

Nakon 20 minuta predvodio ih je Adetokumbo sa 15 poena uz 13 Vokapa. Niko kod Australijanaca nije imao dvocifren učinak.

Grci ni u trećoj četvrtini nisu ispuštali dvocifreno vođstvo. Iako je rival pokušavao da se približi. Australija je na početku poslednjeg perioda meča imala -10 (62:52). Grčka je potom potpuno pala, a košem Milsa se Australija približila na 71:69. Praktično je od kraja treće četvrtine i 62:47 tim Vasilisa Spanulisa dozvolio 22:7 skor kojim su doveli trijumf u pitanje.

Trojkom je na kratko nalet odbio Toliopulos. Eksum pogodio za 70:74 a Vokap pogodio ključnu trojku za 77:70. On je sa 18 poena bio jedan od najefikasnijih uz Janisa sa 20 poena. Toliopulos je doneo 13 koševa. U timu Australije Džok Lendejl je imao 17 poena uz 13 koševa Petija Milsa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Najbolja platforma za online klađenje: Preuzmi Meridianbet aplikaciju i uživaj u spektakularnim bonusima!

Instaliraj aplikaciju i uživaj u online klađenju! Brzo, lako, jednostavno i – magično! Tako bismo opisali „surfovanje“ po novoj Meridianbet...

POVEZANE OBJAVE