Svetski šampion ponizio domaćina, Šruder nadomak dabl-dabla!

Košarkaši Nemačke, aktuelnog svetskog šampiona, ubedljivo su savladali domaćina Francusku sa 85-71 na Olimpijskim igrama.

Nemci su vodili najvećim delom utakmice, izuzev samog početka, a već od druge četvrtine su intenzivno održavali dvocifrenu prednost, koja je do poluvremena iznosila i neverovatnih +23.

Najviše što su Vembanjama i ekipa uspeli do kraja utakmice je da se spuste na 12 poena minusa u toku poslednje četvrtine.

Do pobede su Nemce predvodili Franc Vagner (5 skokkova, 2 asistencije) i Denis Šruder (4 skoka, 9 asistencija) sa po 26 poena.

Najviše se u poraženom sastavu istakao Viktor Vembanjama sa dabl-dabl učinkom od 14 poena i 12 skokova, dok su po 10 poena ubacili Ajzea Kordinije i Evan Furnije.

Nemačka tako iz grupe B prolazi u četvrtfinale sa prvog mesta i sve tri pobede, a Francuska sa drugog sa učinkom od 2 pobede i jednog poraza, nakon što su se u prošlom kolu izvukli protiv Japana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

JILDIZU PRIPALA ČAST: Turčin golom otvorio novu eru Lige šampiona! (VIDEO)

Turski fudbaler Kenan Jildiz ostaće upisan u istoriji Lige šampiona. Večeras je postigao prvi gol u takmičenju, koje se od...

POVEZANE OBJAVE