ANALIZA ŠPANACA: Bez kraljeva tenisa u Los Anđelesu 2028. godine

Srpski teniser Novak Đoković, sutra će se protiv Karlosa Alkaraza boriti za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

To mu je prvo odličje još od bronze iz Pekinga 2008. i peto učešće na igrama. Prvi prolaz u konačnu borbu. Španski list Diario Sport, pisao je da na igrama u Los Anđelesu, izvesno je kako će one proći bez igrača iz Velike trojke.

Kako piše ovaj portal, prvi put u 20 godina.

Endi Marej je dvostruki uzastopni Olimpijski šampion 2012. i 2016. godine, koji se porazom u dublu u Parizu oprostio od igranja tenisa. A jedini je mogao da parira “velikoj trojci”, navodi španski list.

Za Nadala, pišu da još uvek nije otkrio hoće li igrati naredne godine, ali da je i to kraj njegovih učešća na OI. U singlu je poražen protiv Đokovića, u dublu sa Alkarazom stigli su nadomak polufinala. Diario Sport dodaje njegovu zlatnu medalju 2008. u singlu i onu u dublu iz 2016. u Riju.

Novak Đoković nastavlja svoj put na Olimpijskim igrama, znajući da je Los Anđeles veoma daleko. Srbin je trenutno drugi teniser sveta, i sa 37 godina jedini preostali predstavnik generacije iz prvih decenija ovog veka. Iznenađujuće, teniser sa najviše grend slem turnira, a nema zlato na OI, stoji u tekstu Španskog lista.

Za Federera su napisali da je 2012. igrao poslednji put na OI a 10 godina kasnije se povukao, tačnije 2022. godine. Ima srebro u Londonu i ono u dublu iz Pekinga 2008. godine. Kao predvodnike nove zlatne generacije, Španci su uz Alkaraza istakli i Janika Sinera, koji se zbog povrede povukao sa turnira u Parizu.

Đoković i Alkaraz igraju sutra za zlato ne pre 14 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši napadač Zvezde odbio Bahara!

Nekadašnji napadač Crvene zvezde Loi Dioni bio je, prema navodima tamošnjeg portala "Sport 5", u završnici prelaznog roka na...

POVEZANE OBJAVE