Odbojkaši se pobedom posle velikog preokreta oprostili od Olimpijskih igara

Nisu se naši odbojkaši proslavili na Olimpijskim igrama, na kojima su se našli nakon 12 godina.

Još juče je bilo jasno da neće proći grupnu fazu jer će biti najgora trećeplasirana reprezentacija čak iako dođu do maksimalne pobede nad Kanađanima večeras.

Ipak, oprostili su se pobedom, i to nakon velikog preokreta i neizvesnog petog seta. Na kraju su slavili sa 3:2 (16:25, 22:25, 26:24, 25:19 i 18:16).

Ubedljivo su naši izgubili prvi set, a u drugom su takođe gubili gotovo čitavim tokom. Ipak, nisu odustajali i pored svega, pa su treći set dobili na razliku, a zatim u četvrtom na ubedljiv način izborili tajbrejk.

Tamo su Kanađani poveli sa 10:6, ali ni tada se Plava četa nije predala, pa je u neizvesnoj završnici obezbedila častan oproštaj od najvećeg takmičenja, a za neke od odbojkaša je ujedno ovo bio i oproštaj od nacionalnog tima.

Aleksandar Atanasijević bio je najefikasniji u pobedi sa 18 poena, Marko Ivović postigao je 16, a Miran Kujundžić dva manje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Iliev promovisan u Humskoj: Bljuvao bih vatru, sportski sektor razjedinjen i to odmah menjam!

Fudbalski klub Partizan ima novog-starog sportskog direktora. U Humskoj je održana promocija Ivice Ileva koji je preuzeo funkciju i...

POVEZANE OBJAVE