Srbija pobedom protiv žilavih Sudanaca zavšila prvu fazu Igara, sledi repriza polufinala iz Rija!

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je završila prvu fazu Olimpijskih igara, pošto je savladan Južni Sudan sa 96-85.

Dugo naši košarkaši nisu uspevali da prelome utakmicu, sve do poslednjih pet minuta, ali se na kraju sve odlično završilo.

U četvrtfinalu izabranici selektora Svetislava Pešića sastaće se sa Australijom, što će biti repriza polufinala sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine, kada smo ubedljivo slavili.

Srbija je bolje otvorila utakmicu i posle poena Bogdanovića i Petruševa povela sa 12-6, ali je Bul Kjuol posle nešto manje od šest minuta igre trojkom smanjio na 14-13.

Ubrzo je Nuni Omot režirao i potpuni preokret sa pet uzastopnih poena, za vođstvo afričke selekcije od 18-15. Ovaj nalet zaustavio je Dobrić ubačenom trojkom.

Do kraja poluvremena igralo se poen za poen, pa smo na kraju četvrtine vodili sa 23-22 nakon koša Vasilija Micića.

Naši su početkom drugog perioda napravili seriju 9-0 i posle trojke Nikole Jovića vodili sa 34-25. Nalet je zaustavio Majok Deng, koji je vratio istom merom.

Postepeno su Sudanci smanjivali zaostatak i na nešto više od tri minuta do kraja poluvremena poenima Karlika Džonsa i Denga izjednačili na 39-39.

Trojkom Bogdanovića naši su poveli sa 47-42, a konačan rezultat na poluvremenu (47-44) postavio je Džons, košem na tri sekunde do isteka prve polovine utakmice.

Nikola Jokić je novim svojim poenima otvorio treći period, a nakon nepuna tri minuta Micić trojkom doneo osetniju prednost od 57-49. Međutim, ponovo su naši neopreznom igrom dozvolili da se protivnik potpuno približi, pa je Pešić zatražio tajmaut nakon zakucavanja Gejbrijela preko Jovića posle skoka u napadu.

Pauza je urodila plodom pošto je Bogdanović nakon povratka na parket vezao dve trojke za prednost od 65-58. Konačno su naši košarkaši osetniju prednost ponovo stekli zakucavanjem Jovića u kontri, nakon što je prethodno Milutinov izblokirao Karlika Džonsa.

Ipak, do kraja četvrtine Sudanci su smanjili na 72-67 usled slabe koncentracije u odbrani i bezidejnosti u napadu srpske reprezentacije.

Odmah na početku poslednjeg dela utakmice Sudanci su ekspresno smanjili zaostatak na pola koša. Nalet je odbio Bogdanović sa pet uzastopnih poena, pa smo nakon njegove trojke vodili sa 78-71, ali je odmah istom merom uzvratio Šajok.

Konačno je usledila serija Srbije 13-0, kojom smo stigli do prve dvocifrene razlike i odlepili se na +17 (91-74), tako praktično rešivši utakmicu.

Bogdan Bogdanović bio je najefikasniji u pobedi sa 30 poena, uz 8 asistencija i 4 skoka. Nikola Jokić zabeležio je dabl-dabl učinak sa 22 poena i 13 skokova, uz 4 završna dodavanja. Vasilije Micić je uz 15 poena upisao i po 7 skokova i asistencija.

U poraženom timu, koji je ispao kao najgora trećeplasirana ekipa prve faze, ponovo je najbolji bio novi plej Partizana Karlik Džons sa dabl-dabl učinkom od 15 poena i 10 asistencija, dodavši svom učinku i 5 skokova. Šajok je postigao isti broj poena uz 3 uhvaćene lopte.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan objavio cene ulaznica za “Večiti derbi”

U ponedeljak od 19. časova očekuje nas 174. Večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde. Meč se igra na tadionu...

POVEZANE OBJAVE