Zvezda ubedljiva: Debitanti se upisali u strelce, napadači nastavili niz golova (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u Bačkoj Palanci Tekstilac iz Odžaka sa ubedljivih 4-0, u utakmici 3. kola Superlige Srbije.

Zvezda je nastupila u znatno izmenjenom sastavu, koji je krojio i virus, kojim su zaraženi Jovanović, Rodić, Katai i Mimović.

U startnoj postavi našli su se debitanti Seol i Milson, a u drugom poluvremenu je u igru ušao i Elšnik.

Zvezda je odmah krenula ofanzivnije, ali je prvi pokušaj uputio povratnik u ekipu Mirko Ivanić u 12. minutu, međutim daleko preko gola.

Utakmica je bila bez imalo dinamike i nije viđeno gotovo nimalo uzbuđenja, sve do velike šanse za Šerifa Endiajea u završnici poluvremena, kada je sa pet metara bio neprecizan, nakon što mu je Spajić spustio loptu.

Tekstilac je odoleo čitavo prvo poluvreme, a umalo da na pauzu ne ode i sa prednošću. Debitant Seol je loše odreagovao i glavom praktično namestio šansu Šaviji, ali je golman Marko Ilić spasao gol.

Zvezda je od početka drugog dela bila ofanzivnija, što je u 51. minutu otvorilo kontru Ukačunkvua, ali je ipak nigerijski napadač šutirao pored gola.

Konačno su crveno-beli uspeli da povedu u 53. minutu. Strelac na debiju bio je Felisio Milson. Novom pojačanju nije bilo teško da smesti loptu u mrežu, nakon što se do njega odbila od Tripkovića, koji je blokirao šut Ivanića.

Nizale su se potom šanse za goste. Prvo je pripretio Prucev, a potom je mladi Rus odlično centrirao za Endiajea, koji je bio u izglednoj poziciji, ali nije duplirao prednost.

Konačno je Endiaje pogodio u 63. minutu i povisio na 2-0. Senegalac je postigao četvrti gol ove sezone nakon idealnog centaršuta Hvanga sa desne strane.

U 69. minutu se i Timi Elšnik upisao u strelce na debiju, nakon što je zamenio Kangu 15 minuta ranije. Ovom prilikom Šerif Endiaje je svom učinku pridodao i asistenciju.

Prethodno je Ilić novom dobrom odbranom pokrio kiks Zvezdine odbrane, kada je Đurić ostao potpuno sam u šesnaestercu.

Kodžić je u 79. minutu imao dobar pokušaj glavom nakon kornera, ali je lopta završila malo pored gola, pa domaćin nije uspeo da smanji zaostatak.

Na 4-0 je u 83. minutu povisio Duarte svojim trećim golom otkako je stigao u Zvezdu, a drugu asistenciju upisao je ovom prilikom Hvang.

Tekstilac (4-2-3-1): Brać – Luković, Marjanović, Šavija (od 61. Zekić), Ukačukvu, Đurić, Vasić (od 68. Maričić), Tripković, Jočić, Davidović (od 61. Stojanović), Ilić (od 68. Kodžić)

Crvena zvezda (4-2-3-1): Ilić – Stojić, Leković, Spajić, Seol – Kanga (od 54. Elšnik), Hvan – Prucev, Ivanić (od 61. Šljivić), Milson (od 55. Duarte) – Šerif (od 72. Ilić)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

U Novi Pazar stigli igrač Zvezde i doskorašnji fudbaler Fenerbahčea!

Novi Pazar je predstavio dva poslednja pojačanja u letnjem pralaznom roku, i to veoma zvučna na ovim prostorima. Defanzivni bedem...

POVEZANE OBJAVE