Čuveni član Drim tima istakao Jokića i kritikovao Embida, ali veruje u superiornost američke selekcije

Sutra su na programu četvrtfinalne utakmice Olimpijskih igara u muškoj košarci.

Za glavnog favorita SAD za sada sve ide po planu, pošto su upisali tri ubedljive pobede u grupi, među kojima je i ona protiv naše reprezentacije.

Sledi duel sa Brazilom za ulazak u polufinale, a zatim potencijalni novi duel sa izabranicima Svetislava Pešića, ukoli savladaju Australiju.

Nekadašnji član Drim tima i čuveni NBA as, a sada košarkaški analitičar, Čarls Barkli ocenio je gostujući u podkastu Pola Džordža, još jednog nekadašnjeg reprezentativca SAD, da nijedna reprezentacija još uvek nije dorasla Amrikancima, pomenuvši pritom Nikolu Jokića.

Oni još uvek nisu bolji od SAD. Oduzimate Džokera (Nikolu Jokića), Janisa (Adetokunba) i Luku (Dončića). Sva trojica su sjajni igrači. Šaj (Gildžes-Aleksander) je takođe sjajan. Ali mi i dalje imamo sledećih 10 najboljih igrača u svakoj utakmici. Dakle, međunarodni timovi su postali bolji. Ali i dalje imamo najbolje igrače na svetu. Kada pogledate našu klupu, niko ne može da se meri sa Tejtumom ili Holidejem. Ostali timovi nemaju nikoga na klupi takvog kvaliteta. Imamo ubedljivo najbolji tim, uveren je Barkli, koji smtara da je zato obaveza amaričkih košarkaša da se vrate sa zlatom.

Oni ne mogu da se vrate. Sa timom koji imamo, nema izgovora da izgubimo zlatnu medalju. Sve što treba da urade je da izađu tamo i igraju čvrsto i korisno. To je zaista ključ, smatra čuveni košarkaš.

Čak su i Amerikanci došli do toga da imaju naturalizovanog košarkaša u timu, pošto je Džoel Embid odlučio da nastupa za njih, ali to ne čini na najbolji način, zbog čega je Barkli veoma razočaran.

Nadam se da će ga ovo razbuditi, ovo olimpijsko iskustvo. Nije igrao dobro i nadam se da će shvatiti da mora da bude u boljoj formi. Lično mislim da je to jedan od razloga zbog kojih se povređuje. Nije u dobroj formi. Mora da ga bude malo sramota zbog načina na koji je igrao. Mora da shvati da mora da bude u boljoj formi, da bude zdraviji. Jer ako ne osvoje NBA titulu ili makar odu daleko u plej-ofu, to će biti zbog njega. Mora da preuzme odgovornost, jer na Igrama uopšte nije igrao dobro, kritičan je Barkli prema igraču Filadefije, čiji je nekada i sam bio član.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ENDRIK TEK NAPUNIO 18 GODINA: Brazilac već u istoriji Real Madrida! (VIDEO)

Brazilski fudbaler Endrik, u julu ove godine postao je punoletan. Ostvario je i transfer snova, definitivnim prelaskom u Real Madrid....

POVEZANE OBJAVE