Novak na šampionskom trgu pred 13.000 ljudi: Sa 37 godina sam bolji od mlađih momaka

Srpski teniser Novak Đoković juče je kompletirao vrhunsku sportsku karijeru osvajanjem zlatne olimpijske medalje, posle pobede nad Karlosom Alkarazom u finalu Igara.

Tako je došao do zlatnog slema, pošto je osvojio i titule na sva četiri gren slema (i to rekordna 24 puta), po čemu je tek peti u istoriji, računajući i mušku i žensku konkurenciju.

On se danas pojavio na čuvenom Trokadero trgu ispred Ajfelovog tornja, koji je rezervisan za olimpijske šampione, izazvavši neverovatno interesovanje, pošto ga je dočekalo 13.000 ljudi u Parizu.

Ovo je verovatno san svakog sportiste. Kad ste mladi razmiščajte i sanjate o tome da predstavljate svoju zemlju na Olimpijskim igrama. Postoje sjajni turniri, slemovi, Rolan Garos je jedan od najvećih, ali predstavljati Srbiju na OI je velika čast i privilegija. Definitivno ovo je najveći uspeh koji sam ostvario. Emocije kroz koje sam prolazio juče posle poslednjeg poena, nikada nešto slično nisam osetio na teniskom terenu. Sa 37 godina bio sam bolji od mlađih momaka, uspeo da osvojim zlato. To je ostvarenje sna, izjavio je Novak ovom prilikom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Srpski džudista suspendovan jer se prekrstio pre borbe! (VIDEO)

Srpski džudista Nemanja Majdov suspendovan je na 5 meseci od strane Svetske džudo federacije iz više nego neverovatnog razloga....

POVEZANE OBJAVE