BORBE ZA MEDALJU: Ostale bez snage, Italijanke zaustavile Srbiju

Odbojkašice Srbije nisu uspele da se plasiraju u polufinale Olimpijskih igara. Izgubile su duel četvrtfinala protiv selekcije Italije sa 3:0. Najveću šansu, imale su u prvom delu igre, gde su ispustile veliku prednost. Potom samo uspevale da ublaže rezultat u setu.

Po setovima (24:26, 20:25, 20:25)

U prvom setu su naše rivalke odmah povele 2:0. Srpskinje su u ranoj fazi seta, prvi put povele sa 7:5. I sa +3 (10:7). Nastavile su izabranice Đovanija Gvidetija sa stabilnom igrom za 13:8. Italijanke su u kasnijoj fazi seta prišle na -3 (16:13). Naše devojke su se odlepile kasnije na 19:15. Italijanke su se vratile u set i izjednačile na 19:19. Od tada se igralo poen za poen i prvi set na razliku. Italijanke imale prvu prilikju da povedu što su iskoristile, a Srbija ispustila i +4.

Italija je osvojila prvi poen u drugom setu. Srbija vezala tri poena a Italija poravnala na 4:4. Potom se i odlepila na 9:6 nakon serije 3:0. Naše devojke prišle na 9:8. A Italija nastavila da održava vođstvo, koje je uvećala na 14:10. Kasnije i na 19:13 pa nije bilo više mogućnosti za povratak Srbije. Iako su naše devojke prišle na 20:17. Odigravši maksimalno borbeno, a rival je poveo sa velikih 2:0.

Italija prva osvaja poen u trećem setu, a Srbija odmah uzvraća. Italija već u ranoj fazi odlazi na 5:1. To nije pokolebalo naše dame, koje imaju priključak i stižu do 6:4 za rivala. Italijanke novom serijom otišle na 9:5. I 12:6. Srbija prišla na 15:11. Italija to lako odbila i do kraja seta rutinski privela meč kraju.

Kod pobednica Paola Egonu je prednjačila sa . U našem timu jedina raspoložena bila je Tijana Bošković.

Italijanke će igrati duel sa Turskom za finale. U drugom polufinalu su SAD i Brazil.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VEČITI SAZNALI: Zvezda posle LŠ u Humskoj, on sudi derbi

Večiti derbi, prvi ove sezone između fudbalera Crvene zvezde i Partizana igra se u ponedeljak. Crveno-beli su poraženi protiv Benfike...

POVEZANE OBJAVE