KANADA KASNO PRORADILA: Francuzi zakazali novi derbi sa Nemačkom!

Košarkaši Francuske plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara pred svojom publikom. Savladali su selekciju Kanade sa 82:73. Odigrali znatno bolje prvo poluvreme, dok su u drugom izdržali pritisak rivala.

Domaćini turnira su imali bolji početak meča. Poveli su sa +11 (16:5) u prva četiri minuta meča. Kanađani su već tad tražili prvi tajm-aut. Ni to im nije pomoglo. Nakons serije Trikolora 12:0 i skoro pet minuta bez koša, Kanađani su pogodili i malo se oporavili. Izabranici Vensana Kolea, imali su +13 (23:10) nakon prvog perioda.

Tokom druge deonice je Francuska i dalje održavala ritam. Iako je Kanada poenterski bila u egalu. Nakon 20 minuta igre je bilo 45:29 za domaćina igara.

Od drugog dela, Kanada je pokušala da se vrati. Uspeli su da priđu i na -6 (61:55) tokom četvrte četvrtine. Beret u zadnja četiri minuta približio Kanađane na pet poena zaostatka 65:60. Francuzi su na sve napade rivala imali odgovor i trijumfovali. Tačku na meč, postavio je Furnije za 76:66 na ulazu u poslednji minut. Iako je kanada pokušavala do poslednje sekunde.

Doskorašnji igrač Detroita je sa slobodnih bacanja postavio konačan skor.

Trikolore je sa 22 poena predvodio Geršon Jabusele. Ajzea Kordinije dodao je 20 košev. U timu Kanade, jedini raspoloženi su bili Šaj Gildžuz Aleksander sa 27 i Ar Džej Beret sa 16 koševa.

Francuska će u polufinalu igrati opet sa rivalom iz grupe Nemačkom. Panceri su uspeli da slome otpor Grčke.Srbija u drugom polufinalu čeka boljeg iz duela SAD-Brazil.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VEČITI SAZNALI: Zvezda posle LŠ u Humskoj, on sudi derbi

Večiti derbi, prvi ove sezone između fudbalera Crvene zvezde i Partizana igra se u ponedeljak. Crveno-beli su poraženi protiv Benfike...

POVEZANE OBJAVE