STIGLI OGROMAN ZAOSTATAK: Srbija od -24 do polufinala!

Košarkaš Srbije drugi su polufinalista Olimpijskih igara u Parizu. Orlovi su odigrali veoma promenljivo i savladali Australiju nakon produžetka 95:90. U vrlo napetom meču kada su tokom drugog poluvremena sustigli veliki minus. I nakon prve četvrtine u kojoj su primili 31 koš. Trijumfovali smo, pre svega odličnim reakcijama Nikole Jokića pri kraju produžetka.

Srbija je povela sa 4:0 poenima Dobrića i Petruševa, ali je Australija preokrenula na 6:4. Seriju Australije je prekinuo Bogdanović trojkom, a nakon toga serRazigrao se kod Australije Džoš Gidi. Polovinom prvog perioda rival je poveo sa 12:8, pa je selektor Svetislav Pešić zatražio tajm-aut. Nakon odmora kapiten je pogodio i drugu trojku, ali je igra u odbrani nije bila na željenom nivou. Australijanci su pogađali iz apsolutno svih pozicija, a posle trojke Petija Milsa poveli su sa 26:17. Do kraja prvih deset minuta rezultat je bio 31:17.

Srbija je katastofalno počela drugu četvrtinu, Australija je imala seriju 6:0, pa je selektor Svetislav Pešić morao da zatraži tajm-aut. Australija je i nakon toga nastavila sa sjajnom igrom pa su imali i 22 poena viška. Srbija je zaigrala malo bolje, pa se pednost Australije polako topila… Na kraju prvog poluvremena rezultat je bio 54:42 za Australiju.

Treću četvrtinu Srbija je odigrala sjajno i dobila je sa 25:11.  Posle trojki Ognjena Dobrića i Bogdana Bogdanovića, Srbija je šest minuta pre odlaska na odmor smanjila na 60:56. Selektor Australije je tražio tajm-aut, ali odmah je usledila trojka Dobrića, pa je Srbija prišla na samo poen zaostatka. Nakon tri četvrtine srpski košarkaši vode protiv Australije sa 67:65

U četvrtoj četvrtini se takođe vodila velika borba. Srbija je pred kraj vodila 81:80. Micić je bio polovičan sa slobodnih bacanja. Mils je iskoristio priliku i pogodio za produžetak 82:82.

Orlovi su prvi produžetak otvorili trojkom Ognjena Dobrića. Na drugoj strani je odgovorio Džek Mekvej. I nakon izgubljene lopte Micića poveli 87:85. Gidi je odveo Ozije na 90:87 nakon trojke. Još jednu grešku je napravio Vasilije Micić u dodatnih pet minuta nakon faula u napadu. Njegov loš potez je u odbrani nadoknadio Nikola Jokić. Pa nas je doveo u vođstvo 93:90 nakon odlične role na obe strane parketa na 25 sekundi do kraja. Petrušev je onda odlično odigrao u odbrani na Petiju Milsu. Bogdanović je oba puta bio precizan za +5 i susret je bio rešen.

Najbolji kod pobednika bio je Jokić sa 21 poenom i 14 skokova uz 18 asistencija. Kapiten Bogdanović ga je pratio sa 17 koševa. I još četvorica su bili dvocifreni. U timu Australije nije bilo dovoljno kombinovano 51 poena Milsa i Gidija koji su imali 26 tj 25 koševa.

Srbija u polufinalu igra sa boljim iz duela Brazil – SAD. Jutros je Nemačka savladala Grčku. Dok od 18 sati igraju Francuska i Kanada.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VEČITI SAZNALI: Zvezda posle LŠ u Humskoj, on sudi derbi

Večiti derbi, prvi ove sezone između fudbalera Crvene zvezde i Partizana igra se u ponedeljak. Crveno-beli su poraženi protiv Benfike...

POVEZANE OBJAVE