TREĆI ZA MESEC DANA: Amerikanci razbili Brazil pred novi okršaj sa Srbijom

Košarkaši SAD-a kompletirali su učesnike polufinala na Olimpijskim igrama. Bez problema su savladali Brazil sa ubedljivih 122:87. Nastavili sa ubedljivim trijumfima na putu ka olimpijskoj medalji. Pošto su se prethodno prošetali kroz grupu u kojoj je bila naša selekcija. U sva četiri meča ubacili su rivalima preko 100 poena, a večeras su bili najefikasniji Amerikanci.

Amerikanci bolje kreću u meč i vode. Odmah su nametnuli ritam i nije prošlo pet minuta, a imali su +10 (16:6). U Do kraja su rivalu ubacili 32 poena, koji je ostao na 21.

Brazil je imao odgovor tokom druge četvrtine, i razliku su uspeli da spuste na jednocifrenu. Tim Stiva Kera je ubrzao i do poluvremena podigao prednost na više od 20 koševa. Sa drugom četvrtinom gde su rivalu ubacili 30 poena (63:36).

Uz razigrane Embida i Džejmsa. Uertas i Kaboklo su imali po 9 koševa kod Brazila. Amerikanci su nastavili i u trećoj četvrtini da održavaju razliku. Ali se tu Brazil malo trgao u periodu gde su oba tima ubacila 30 i više poena.

Četvrta četvrtina, bila je samo “odrađivanje posla” SAD-a za siguran trijumf. Već na isteku dva minuta tog perioda su prešli stotku.

Najefikasniji kod SAD, bio je Devin Buker sa 18 koševa uz poen manje Entonija Edvardsa. Lebron je imao 12 a poen manje Durent. U ekipi Brazila, Kaboklo sa 30 poena i De Paula sa 15 koševa bili su jedini raspoloženi .

Na ovom susretu je Kevin Durent, postao najbolji strelac u SAD-a u muškoj i ženskoj konkurenciji, prestigavši Lizu Lesli što se tiče učinka na OI.

U polufinalu, SAD će igrati protiv Srbije, koja je bila bolja od Austalije. Taj meč će se igrati u četvrtak u večernjem terminu. Francuska i Nemačka će igrati u prvom okršaju polufinala.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda produžila ugovor sa mladim prvotimcem na pet godina!

Mladim desnim bekovima ide veoma dobro u poslednje vreme u Crvenoj zvezdi. Prvo je Kosta Nedeljković za samo nešto...

POVEZANE OBJAVE