Gvideti daleko slobodniji pred stranim novinarima: Priznaje da ne ume, ali ne i svoju ključnu grešku

Odbojkašice Srbije nastavile su niz velikih razočarenja naših sportista, pošto su ispale od Italije u četvrtfinalu Olimpijskih igara posle poraza sa maksmalnih 3-0 u setovima.

Selektor Đovani Gvideti je odmah nakon utakmice najavio svoj odlazak sa mesta seletora, ali je u izjavi za specijalizovani “Ivolleyball Magazine” bio daleko otvoreniji i priznao posredno i slikovito da ne ume da radi sa reprezentacijama.

Iz ovog iskustva sam shvatio da ne umem da vozim tuđe automobile, pa moram da napravim svoj i da ga sam vozim. Mislim da to najbolje radim, jer inače moram da prihvatim mnogo dugmića koje ne znam da koristim i ne sviđaju mi se. Preuzimam odgovornost za neuspešne Olimpijske igre. Žao mi je jer su ove devojke, kao što sam rekao srpskim novinarima, dale mnogo Srbiji tokom ovih godina i za mnoge je ovo bila poslednja utakmica. Ne treba ih pamtiti po njoj, već po onome što su učinile za Srbiju, rekao je Gvideti.

U prvom setu je prokockana velika prednost. Gvideti se ipak nije setio da pomene da je razlika počela da se topi nakon što je ničim izazvan zatražio čelendž, koji je bio neuspešan.

Prvi set smo prokockali. Ali, Italija iskreno tada nije mnogo uradila, bile su veoma suzdržane, napete i mi smo mogli da iskoristimo tu njihovu emociju. Umesto toga smo na 19:15 i 22:18 počeli da im poklanjamo, da grešimo previše. Drugi set je bio ključan – to je napravilo razliku – previše naših grešaka u poređenju s njima. Pokazale su Italijanke sjajan karakter, veliku čvrstinu, rekao je (bivši) selektor naših odbojkašica.

Odbojkašice Srbije su na kraju završile Igre sa samo jednom pobedom nad domaćinom Francuskom, reprezentacijom koja je daleko od nivoa ovog takmičenja. Na taj način prekinut je kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima, koji je trajao od 2015. godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Parma ponovo poražena nakon crvenog kartona i preokreta, slavio i Lacio (VIDEO)

Danas su odigrane poslednje dve utakmice 4. kola Serije A, a pobede su upisali Udineze i Lacio. Udineze je nakon...

POVEZANE OBJAVE