ISTORIJA: Grbić u finalu!

Odbojkaška reprezentacija Poljske, koju sa klupe predvodi Nikola Grbić, plasirala se u finale Olimpijskih igara i tako obezbedila medalju.

U polufinalu je u pravom derbiju nakon pet setova savladana selekcija SAD sa 3:2 (25:23, 25:27, 14:25, 25:23, 15:13).

Utakmica je bila puna preokreta. Poljski odbojkaški drim tim je poveo, ali je usledio veliki preokret Amerikanaca, nakon što su treći set dobili dvocifrenom razlikom.

To ipak nije demoralisalo odbojkaške zvezde u reprezentaciji Poljske, pa su dobili nakon preokreta četvrti set, a zatim u odlučujućem setu bili bolji rival sve vreme i ostvarili istorijski uspeh, pošto su uspesi na Igrama do sada izostajali za ovu neverovatnu generaciju.

Ipak, na kraju su uz pomoć legende naše odbojke uspeli da dođu do olimpijske medalje nakon 48 godina (!) što je neverovatno za ekipu koja je dominirala odbojkom tokom poslednje decenije i koju čini toliko odbojkaških superstarova.

Ubedljivo najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je naturalizovani Kubanac Vilfredo Leon sa 26 poena, dok je Norbert Huber upisao 15, a Tomaš Fornal 13 poena. Tako su pokrili nešto slabiji učinak korektora Bartoša Kureka koji je zabeležio, za njega skromnih, 11 poena.

Metju Anderson bio je najefikasniji u poraženoj ekipi sa 24 poena, dok je Eron Rasel upisao 4 poena manje.

U drugom polufinalu sastaju se Italija i domaćin Francuska.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Parma ponovo poražena nakon crvenog kartona i preokreta, slavio i Lacio (VIDEO)

Danas su odigrane poslednje dve utakmice 4. kola Serije A, a pobede su upisali Udineze i Lacio. Udineze je nakon...

POVEZANE OBJAVE