JUNAK I KAPITEN JAKŠIĆ: Ništa nismo uradili, idemo da osvojimo!

Veterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Olimpijskih igara pobedom u neizvesnoj utakmici nad Grčkom.

Kulminacija se desila golom kapitena Nikole Jakšića, kome je bilo dovoljno završnih šest sekundi za pobedonosni gol.

Čestitam ekipi Grčke na borbi. Pokazali su koliko su nas namučili. Utakmica je mogla da ode u oba smera, posebno kada su izjednačili tih šest sekundi pre kraja. Ali uspeli smo da pobedimo i mislim da je ovo, sreća i Božja volja… Ali pre svega, ovo je nagrada za ono što smo kao ekipa prošli u poslednjih godinu dana. Ispadanje iz tih četvrtfinala, muke treniranja, sve što smo prošli zajedno. Svaka čast ekipi na borbi od početka do kraja. Niko nije zadovoljan ovim. Ništa još nismo uradili, moramo da pobedimo još dve utakmice, ističe Nikola Jakšić.

Naglašava da cilj nije ostvaren i da se ide na odbranu zlata.

Iskren da budem, ne znam kako bih vam odgovorio na to. Uvek dobijemo dodatnu motivaciju, sreću, sve. Najbitnije je to što dolazi posle grupe. Opet, neću ništa da pričam jer ništa nismo uradili. Ostale su nam još dve utakmice. Idemo da osvojimo, poručuje kapiten Delfina, koji otkriva da nije bio siguran da će poslednji šut završiti u mreži.

Naravno da ne. Bilo je Bože pomozi i na kraju je ušla. Verovatno će narednih 30 da bude preko gola, neću ih pogoditi, ali svakako mislim da je ovo timski gol pre svega. Verujte, ne bi ušlo da se nismo borili ovako, skroman je Jakšić.

Nije bilo medalja u ovom olimpijskom ciklusu za našu reprezentaciju na velikim takmičenjima, a Jakšić je govorio o potcenjivanju ove generacije.

Iskreno, možda od strane ljudi van ovoga. Ali sa naše tačke gledišta, ni u jednom trenutku nismo sebe otpisivali, kao što smo ovde pokazali. Možemo da igramo protiv bilo koje ekipe i mi smo ti koji se na kraju, kada smo na nivou, pitamo. Nadam se da ćemo se još više podići posle ove utakmice i da ćemo u polufinalu biti još bolji, rekao je Jakšić, koji je govorio i o potencijalnom narednom rivalu.

Ameriku ili Australiju (smeh). Ne znam ko će nam doći. Obe ekipe su vrhunski. Amerika je vrhunska ekipa, videli ste kako su odigrali poslednju utakmicu u grupi protiv Hrvata, a što se Australije tiče, videli ste šta je bilo u grupi. Ko god da nam dođe, bićemo spremni i idemo da pobedimo, blista kapiten.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Srpski džudista suspendovan jer se prekrstio pre borbe! (VIDEO)

Srpski džudista Nemanja Majdov suspendovan je na 5 meseci od strane Svetske džudo federacije iz više nego neverovatnog razloga....

POVEZANE OBJAVE