NASTAVLJA SE ODBRANA ZLATA: Delfini u polufinalu Igara posle lude završnice!

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u Parizu, na kojima brani zlatnu medalju.

U četvrtfinalu su Delfini nakon veoma neizvesne utakmice savladali Grčku sa 11-10, u reprizi finala sa prethodnih Igara u Tokiju.

Utakmica je bila neizvesna od samog početka i nijedna ekipa nije napravila razliku veću od jednog gola. Do rezultata 3-3 Grci su uvek bili korak ispred, kada je Dušan Mandić pogodio za prvu prednost Srbije.

Usledio je period kada su se smenjivali intervali minimalne prednosti Srbije i nerešenog rezultata, a najraspoloženiji u napdau bili su Strahinja Rašović i Dušan Mandić.

Odbrana i golman Filipović su takođe bili na veoma visokom nivou, što se nastavilo i na početku drugog poluvremena. Pri rezultatu 6:6 Filipović je odbranio peterac, a nakon kornera još dva puta sprečio novi preokret.

Nastavio je sa odličnim odbranama naš čuvar mreže, ali su Grci stigli do preokreta od 7:6 i potom oni dolazili do prednosti, dok su ih naši uporno “jurili” i poravnavali rezultat.

Na 10-10 je na nešto više od pet minuta do kraja poravnao Vico, da bi Mandić na dva i po minuta do poslednje sirene iz faula sjajnim šutem postigao svoj peti gol i doneo preokret u korist naše reprezentacije!

Nakon toga smo odmah odbranili situaciju sa igračem više protivnika, ali nismo uspeli da rešimo utakmicu pre završnice. Delovalo je da će duel otići u produžetak kada su Grci izjednačili na 11-11 na 6 sekundi do kraja, ali je to bilo sasvim dovoljno Nikoli Jakšiću da pogodi gol i donese nam pobedu i polufinale!

Ubedljivo najefikasniji u pobedi bio je Dušan Mandić sa 5 golova, Viktor Rašović postigao je 3, a njegov brat Strahinja dva gola.

Grčka: Zerdevas (6 odbrna), Genidunijas 1, Skumpakis 3, Kalogeropulos, Funtulis 1, Papanastasiju 1, Gilas 1, Argiropulos, Papanikolau 1, Kakaris 1, Nikolaidis, Vlahopulos 2, Corcatos. Selektor: Teodoros Vlahos.

Srbija: Filipović (11 odbrana), Mandić 5, S. Rašović 2, Ranđelović, Ćuk, Dedović, Drašović, N. Jakšić 1, Vico 1, Ubović, P. Jakšić, V. Rašović 3, Mišović. Selektor: Uroš Stevanović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bogdanović veruje u ostanak Pešića, govorio i o potencijalnom sastavu za Evrobasket

Kapiten srpske košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović gostovao je večeras u emisiji "Oko" na RTS-u, gde je govorio i o...

POVEZANE OBJAVE