NOVA MEDALJA ZA SRBIJU: Dedović i Jakšić raspucani, Delfini su u finalu!

Vaterpolisti Srbije plasirali se u borbu za zlatnu medalju na olimpijskim igrama u Parizu. Izabranici Uroša Stevanovića, doneli su treće odličje Srbiji nakon polufinala protiv SAD-a. Slavili su sa 10:6 . Branimo zlata osvojena u Riju i Tokiju. Samo je do sada Mađarima pošlo za rukom da triput za redom igraju finale OI. Takođe, ovo nam je još od Tokija 2021. i zlata na OI, prva medalja na velikim takmičenjima.

Po četvrtinama (2:2,4:2, 2:2, 2:0)

Selekcija SAD-a je imala prvi napad na meču. I poveli su sa 1:0 pogotkom Vavića nakon isključenja Ubovića. Početak meča su obeležili i promašaji Srbije. Ipak, stigli smo do izjednačenja pogotkom kapitena Jakšića. Amerianci ponovo vraćaju prednost iskoristivši dva igrača više. Poravnao je rezultat na 2:2 Sava Ranđelović. Tako se i završila prva čertvrtina. Vajnberg je sprečio Delfine da prvi put povedu sjajnim odbranama.


Amerika je i na početku drugog perioda imala prvi posed. Nastavilo se sa uzbuđenjima, a Amerikanci su pogodili stativu. Nisu iskoristili greške našeg tima u toj prilici. To naša ekipa kažnjava za prvo vođstvo na meču 3:2 pogotkom Petra Jakšića koji se raspucao potom za 4:2. Amerikanci su odmah prekinuli mini seriju naše ekipe za 4:3. Srbija se vratila na +2, a Amerika jurila i dalje rezultat. Dedović nas je odveo na 6:4 što je bila prednost Srbije na poluvremenu.

Aktuelni Olimpijski prvak je u trećoj četvrtini poveo 7:4. Amerika odmah uzvratila za 7:5 preko Marka Vavića. Naš tim je vratio tri gola viška (8:5). Strelac je Namanja Vico. Rival nastavlja da preti (8:6). Pred kraj trećeg perioda smo propustili šansu za opet +3 ali su i Amerikanci bili neprecizni i nisu prišli na gol zaostatka. Dod je pogodio prečku. Tako da je ostalo +2 (8:6) za Delfine pred poslednji period.

Naš tim nije iskoristio prvi posed u poslednjoj četvrtini. Ali su uspeli da se vrate na 3 gola viška, pošto je dugo stajalo na semaforu 8:6 u našu korist. Strelac je bio raspoloženi Dedović. Petar, jedan od braće Jakšić, isključen je zbog tri lične greške na četiri minuta do kraja. To nas nije omelo, a Srbija je uvećala prednost na 10:6 pogotkom Nikole Jakšića. Amerikanci od kraja trećeg perioda nisu postigli gol.

Najefikasniji u našem timu bio je Nikola Dedović sa 4 pogotka. Pratio ga je Nikola Jakšić sa 3 pogotka. Vavić se sa 2 gola izdvojio kod Amerikanaca.

Srbija čeka u finalu pobednika večerašnjeg duela Mađarske i Hrvatske.

Foto: Marcel ter Bals

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Srpski džudista suspendovan jer se prekrstio pre borbe! (VIDEO)

Srpski džudista Nemanja Majdov suspendovan je na 5 meseci od strane Svetske džudo federacije iz više nego neverovatnog razloga....

POVEZANE OBJAVE