Pešić izneo očekivanja pred reprizu finala Svetskog prvenstva

Košarkaška reprezentacija Srbije ispustila je sinoć veliku šasnu da napravi najveću senzaciju na Igrama i pobedom nad američkom reprezentacijom obezbedi finale i medalju.

Sutra nas zato od 11 časova očekuje borba za bronzu sa Nemcima, u reprizi finala Svetskog prvenstva.

Selektor Pešić istakao je u kakvom raspoloženju se čeka borba za treće mesto.

Mi prvo da zacelimo rane od sinoćnje utakmice. Pre svega da se fizički vratimo u neko prvobitno stanje, kao pred utakmicu sa Amerikancima. S obzirom na naše medicinske probleme koji nas prate poslednjih dana. Okrenuti smo skroz tome, već smo imali jedan sastanak sa igračima. Večeras pred spavanje još jedna analiza i sutra rano ustajanje, jer igramo utakmicu u 11 sati, otkrio je plan selektor Srbije.

Sledi nova važna utakmica sa Nemačkom, čiju je košarku prvi put do visina vinuo upravo Pešić.

Znamo sa kim igramo, vrlo ih poštujemo. Izvanredna ekipa, timski orjentisana košarka. Borben! Istovremeno, oni su pokazali, ne samo na ovom turniru, već poslednje dve-tri godine, da su izrasli u izvanrednu ekipu, sa izvanrednim pojedincima, rekao je Pešić o sutrašnjem protivniku, kod kog nema mnogo nepoznanica.

Naravno, nije bilo puno vremena za bilo kakve detalje, ali mi ih dobro znamo. Moramo, pre svega, da mislimo na naš plan igre. To je ono što, u ovom trenutku, mene lično i moj trenerski staf najviše okupira. Da možemo da pronađemo prave odluke, da pomognemo našim igračima da odigraju istu utakmicu kao što su do sada igrali, rekao je Pešić, koji je istakao da je zdravstveni bilten naše selekcije još uvek nepoznat.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Parma ponovo poražena nakon crvenog kartona i preokreta, slavio i Lacio (VIDEO)

Danas su odigrane poslednje dve utakmice 4. kola Serije A, a pobede su upisali Udineze i Lacio. Udineze je nakon...

POVEZANE OBJAVE