JEL OVO BILO FINALE? Amerikancima zlato, Srbi na podijumu

Košarkaška reprezentacija SAD osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama pobedom u finalu nad domaćinom Francuskom sa 98-87.

Iako vidno iscrpljeni nakon utakmice u polufinalu sa našim košarkašima i pored nešto lošije igre, bilo je sasvim dovoljno za rutinsku pobedu nad Francuzima.

Izuzev dela početne faze, Amerikanci su vodili sve vreme, a tokom druge i velikog dela treće deonice i dvocifrenom razlikom.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Stef Kari sa 24 poena, uz 5 asistencija, po 15 poena ubacili su Kevin Durent i Devin Buer, a jedan manje Lebron Džejms, uz dabl-dabl sa 10 asistencija, a upisao je i 6 skokova.

Viktor Vembanjama najviše se istakao kod domaćina sa 26 poena, uz 7 uhvaćenih lopti i 2 asistencije, dok je Geršon Jabusele sakupio 20 poena.

Nakon finala održaće se ceremonija dodele medalja, gde će se na podijumu naći i naši košarkaši, koji su ranije osvojili bronzanu medalju pobedom nad Nemačkom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bogdanović veruje u ostanak Pešića, govorio i o potencijalnom sastavu za Evrobasket

Kapiten srpske košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović gostovao je večeras u emisiji "Oko" na RTS-u, gde je govorio i o...

POVEZANE OBJAVE