PEŠIĆ KOMENTARISAO MEDALJU: Govorio o svetloj budućnosti reprezentacije, otkrio da li će ostati selektor

Košarkaši Srbije, obradovali su nas jutros osvajanjem bronzanog odličja na Olimpijskim igrama u Parizu.

Orlovi su savladali selekciju Nemačke sa 93:83. Tokom čitavog meča bili znatno bolji rival.

Ovo je samo još jedna u kolekciji medalja trofejnog stručnjaka Svetislava Pešića.

Kao što sam rekao pre Igara, ovo je jedan od najtakmičarskijih turnira svih vremena. Srećni smo jer smo učestvovali ovde, srećni što smo pobedili danas. Odigrali smo dobro i kontrolisali sve. Bila je slična igra kao protiv SAD, svi koji prate košarku i razumeju znaju da su Šruder i Franc Vagner najbolji tamo, nama je bilo bitno da iz odbrane dođemo do samopouzdanja. Odbrana je organizacija, napad talenat, mislim da smo mi pokazali dobru organizaciju. Nemački tim je jedan od najboljih svih vremena, jasno nam je svima da su ova oba tima zaslužila da igraju finale Olimpijskih igara. Jasno je, bez provokacije, ali je jasno. Mislim da ova reprezentacija ima svetlu budućnost, znam šta me pitate. Vreme je da slavimo ovaj veliki uspeh i medalju. Nemam planove, da budem iskren. Prvi put u životu znam šta želim da radim sledećih dana, da budem sa prijateljima i porodicom i slavim sve ovo. Za ostalo, ne znam. Što se tiče srpske košarke, svi koji me znaju, znaju da sam uvek tu, na istoj poziciji za srpsku košarku, kao selektor ili šta god. U Srbiji nemamo ligu, nemamo ono da je košarka najbitniji sport, ali moramo da mislimo na to šta smo generalno uradili i da unapredimo košarku generalno. Nebitno ko će biti selektor ili drugi funkcioner. Sad je vreme da analiziramo ove Olimpijske igre i spremimo se za sledeće, rekao je on.

Preuzeo je nacionalni tim od 2021. i za to vreme smo igrali osminu finala EP 2022, godinu dana kasnije bili vicešampioni sveta. Uz ovu današnju bronzu a on je u drugom mandatu na klupi nacionalne selekcije. Orlovi u novembru protiv Danske nastavljaju kvalifikacije za Evrobasket 2025. godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bogdanović veruje u ostanak Pešića, govorio i o potencijalnom sastavu za Evrobasket

Kapiten srpske košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović gostovao je večeras u emisiji "Oko" na RTS-u, gde je govorio i o...

POVEZANE OBJAVE