ŠRUDER POSLE IZGUBLJENE MEDALJE: Nekada ne možete dobiti sve

Košarkaši Nemačke prošle godine su bez poraza završili Svetsko prvenstvo. Savladali Srbiju i SAD na tom putu.

Ove godine doživeli su dva neuspeha i ostali bez medalje na Olimpijskim igrama. Orlovi su im se revanširali za prošlogodišnje finale.

Slavili su dana sa 93:83 a nakon meča se oglasio i plejmejker Nemaca Denis Šruder.

Očigledno smo slomljeni, hvala treneru, Federaciji, okruženje koje smo imali u svlačionici poslednje dve godine, imali smo dve medalje u tom periodu, hvala treneru, cenimo sve što smo uradili, trenutno nismo srećni, ali gledamo napred,Poslednje tri godine igram košarku kakvu nisam igrao u karijeri. Mislim da ovi momci u svlačinici ne znaju ništa osim pobede. Imaju visok IQ, oni su košarkaški momci. Postao sam kapiten i to je bila najveća čast koju možete da dobijete. Kao što sam rekao, pokazali smo da je naša košarka jedna od najboljih na svetu. Osvojili smo dve medalje, osvojili smo Mundobasket, želeli smo i više ove godine. Ali nekad ne možete dobiti sve i idemo dalje, moramo da se trudimo više, budemo bolji i da se vratimo sledećeg leta i probamo da napravimo nešto veliko, rekao je on.

Šruder je meč sa Srbijom završio sa 13 poena. Za zlato večeras od 21:30 igraju domaćin Francuska i SAD.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bogdanović veruje u ostanak Pešića, govorio i o potencijalnom sastavu za Evrobasket

Kapiten srpske košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović gostovao je večeras u emisiji "Oko" na RTS-u, gde je govorio i o...

POVEZANE OBJAVE