Jedna od najboljih rukometašica Srbije u ovom veku završila karijeru!

Jedna od naših najboljih rukometašica u novije doba Sanja Damnjanović završila je karijeru.

Ona je to sama potvrdila u izjavi za “Srpski rukometni svet”.

Osetila sam, jednostavno, da je vreme za kraj. Iako često imam osećaj da mogu još da odigram, bilo je trenutaka kad sam osetila bol u kolenu. Kad pogledam i da imam 37 godina, zaista sam osetila da je vreme da se pozdravim s terenom i kažem zbogom igračkim danima, izjavila je Damnjanović.

Ona je 2013. godine bila svetski vicešampion sa našom reprezentacijom, kada je Srbija u finalu prvenstva sveta na domaćem terenu poražena od Brazila. Ovo, nažalost, ostaje najveći uspeh našeg rukometa u ovom veku, i jedini uz srebro rukometaša na Evropskom prvenstvu 2012. godine, takođe na domaćem terenu.

Sanja je proglašavana za najboljeg levog beka na pomenutom Svetskom prvenstvu i Evropskom prvenstvu godinu dana pre toga, a za reprezentaciju Srbije je odigrala 111 utakmica uz učinak od 382 gola.

U klupskoj karijeri nastupala je za Radnički iz Beograda, Naisu, Krim, Zaječar, Podravku, Viborg, Vardar, Šiofok, Budućnost iz Podgorice i rumunski Minaur Baja Mare.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bogdanović veruje u ostanak Pešića, govorio i o potencijalnom sastavu za Evrobasket

Kapiten srpske košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović gostovao je večeras u emisiji "Oko" na RTS-u, gde je govorio i o...

POVEZANE OBJAVE