Stanojević grmi: Poniženi smo u svakom smislu te reči

Trener Partizana Aleksandar Stanojević dotakao se utakmice protiv IMT-a i suđenja koje je uzburkalo strasti prethodnog vikenda, tokom konferencije koju je držao pred utakmicu sa Luganom!

Legendarni trener Partizana bio je jako ljut i razočaran dešavanjima na mečevima Partizana

 -Pošto slabo pratim medijske izveštaje oko toga, ja sam lično jako razočaran sa svim što se desilo. Poniženi smo u svakom smislu te reči i ne znam na koji način pričati o tome. Prva stvar, predsednik sudijske komisije je politički angažovano lice, je l tako? Znate svi to? Možda nije trenutno, ali je sušstinski politički angažovan. Zamislite kako se sudije delegiraju. Kad sam dolazio u Partizan, imao sam tri uslova. Prvi je bio da bude pošteno suđenje. Obećano je da će biti takav tretman. Kad smo saznali ko sudi, pitali smo da li je moguće da sudi sudija koji je u Nišu, Pazaru već sudio na određen način, rekao je Stanojević i dodao:

– Opet je stiglo obećanje, da ne kažem uverenje, već obećanje da će biti sve okej. Dugo sam u fudbalu, mnogo duže od sudije, da ne prepoznam određene tedencije. Da komentarišem neću, ali ja vidim tendenciju iz mog iskustva kada faul na 18 metara ne svirate koji je očigledan, a o spornim neću da pričam. Šta je suština ove moje priče? Oni oduzimaju pravo na rad, radite, trudite se, borite i oni na način koji tretiraju to oduzmu. Imate politički angažovano lice koje usvoji predlog Zvezde da najbolji sudija Jovanović ne sudi večite derbije i desi se da jedan takav sudija iz razloga, on je elitni sudija UEFA, ne dobije mogućnost da sudi Evropsko prvenstvo, jer mu je na zahtev Zvezde zabranilo da sudi najvažnije utakmice. On gubi pravo da sudi EURO. Zamislite tu brutalnost gde utičete na živote ljudi i gde utičete na srpski fudbal, da nema predstavnika sudija.Ovaj što je sudio derbi, pa je nagrađen od politički angažovan lice da sudi derbi koji je okrenuo sezonu? Da ne komentarišem što je bilo ranije, on će da sudi EURO ili finale i polufinale Lige šampiona ili neko kome je zabranjeno da sudi gde smo izgubili finale Kupa na Marakani. To je takva brutalnost koja prelazi svaku granicu. Za takvu brutalnost mora imati neku podršku, a prema informacijama postoji sumnja da imaju podršku iz vrha države ili se pozivaju na prvog čoveka. To postoji sumnja, ne mogu da tvrdim ili pričam, ali se pozivaju. Onda vam politički angažovano lice dodeli sudiju za kog svi znaju iz sveta fudbala znamo o tome što pričamo. Desi se situacija da bude nakradno da dobijete situaciju u celoj priči i oko bonusa, jer sve povlači jedno za drugim i onda se desi da niko ne može da donese odluku oko bonusa, nego se neko pozvao, tako da postoji sumnja iz vrha vlasti, da ne kažem najvažnijeg čoveka. Da on odluči da treba da bude bonus.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ĐOKOVIĆ ZAVRŠIO SA DEJVIS KUPOM: Spektakl protiv Bugarina u Sofiji (VIDEO)

Srpski teniser Novak Đoković, pomogao je Srbiji da obezbedi opstanak i bori se za finalni tutnir Svetske grupe Dejvis...

POVEZANE OBJAVE