Čuveni naš vaterpolista bio nadomak povratka u reprezentaciju za Igre u Parizu!

Vaterpolo reprezentacija ostvarila je istorijski uspeh osvajanjem trećeg uzastopnog olimpijskog zlata, na Igrama u Parizu.

Treće zlato osvojila je umnogome izmenjena selekcija, nakon smene generacija koja je usledila prvo posle Rio De Žaneira, a zatim i Tokija, kada se pored ostalih iz nacionalnog tima povukao i Andrija Prlainović.

On je međutim, bio blizu povratka u nacionalni tim za Pariz, što je otkrio selektor Uroš Stevanović u intervjuu za “Mozzart Sport“.

U februaru sam, po povratku iz Dohe, zvao Miloša Ćuka, Nikolu Dedovića i Andriju Prlainovića da se vrate. Prva dvojica su prihvatila, na prvu loptu i Andrija, ali se kasnije predomislio. Zašto je to tako – ne znam. Ali, rekao sam mu: ‘Sešćemo, pričaćemo’. On je bio najsrećniji zbog našeg uspeha, bio je kao malo dete. Prvi nam je čestitao i posle Fukuoke. Želim da čujem zašto se predomislio, jer bi mu ovo bile pete Olimpijske igre. Žao mi je što nije bio tu, mnogo bi nam značio. On je čovek vaterpola, ma genije, rekao je Stevanović.

Selektor Srbije otkrio je da je prvobitno postojao još širi spisak reprezentacije u odnosu na onaj koji je javno objavljen, a na kom su se našla i imena Filipa Filipovića i Duška Pijetlovića, igrača koji su se, poput Prlainovića, povukli nakon Igara u Tokiju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bogdanović veruje u ostanak Pešića, govorio i o potencijalnom sastavu za Evrobasket

Kapiten srpske košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović gostovao je večeras u emisiji "Oko" na RTS-u, gde je govorio i o...

POVEZANE OBJAVE