Mimović pogodio za nadu Zvezde u revanšu (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u Norveškoj od Bodo Glimta sa 2-1, u prvoj utakmici dvomeča plejofa za ulazak u Ligu šampiona.

Tim Vladana Milojevića je do kraja došao do sasvim dobrog rezultata, s obzirom na to da je bio inferioran u većem delu utakmice.

Domaćin je od početka uspostavio inicijativu i držao loptu u svojim nogama, ali nije bilo velike opasnost po gol srpskog tima sve do 19. minuta. Posle pokušaja Đige usled kornera ekspresno je usledila kontra domaćih, ali je Mata sa ivice šesnaesterca ipak šutirao nedovoljno precizno.

Inicijativa igrača Boda se nastavila, dok Zvezda nije mogla da pronađe put do gola. Mata je šut oprobao i u 27. minutu, kada ponovo nije pogodio, ali videla se njegova velika želja, koja je nažalost kasnije i došla do izražaja.

U 38. minutu Sjevold je pokušajem iz daljine dobrano prodrmao prečku posle akcije sa Berkom, ali su gosti imali sreće.

Endiaje je u 44. minutu pogodio gol uprkos velikoj inicijativi domaćih, međutim bio je u minimalnom ofsajdu nakon dodavanja Ilića.

Od početka drugog poluvremena još agresivnije krenuli si igrači norveškog kluba, ali se isticao Marko Ilić odličnim odbranama, a zatim je i Hauge promašio veliku šansu, šutnuvši pored gola.

Inicijativa je urodila plodom u 52. minutu, kada je domaćin poveo golom Bjetufta, glavom, kada je lopta od prečke završila u mreži.

Ubrzo je mladi Mimović zamenio najiskusnijeg – Milana Rodića, kada je zauzeo mesto desnog beka, dok se na levi bok pomerio Seol. Ova promena ispostavila se kasnije veoma dobrom.

Fudbaleri Zvezde krenuli su ofanzivnije tada, ali ih je ubrzo presekao gol Mate u 62. minutu, kada je veoma precizno šutirao sa same ivice šesnaesterca.

Potom su se ređali promašaju crveno-belih. Veliku šansu za izjednačenje propustio je srpski tim u 73. minutu, kada je Duarte, koji je ušao u igru umesto Endiajea, centrirao, ali je Olajinka kasnio na loptu. Zatim je Ivanić sa peterca promašio loptu, ali je konačno usledio i gol za 2-1!

Nakon centaršuta Hvanga iz slobodng udarca, na drugoj stativi se odlično prikrao Mimović, pogodivši gol i tako prepolovio zaostatak.

Do kraja utakmice su obe ekipe igrale “otvorenog garda”, ali nije došlo do promene rezultata.

Bodo Glimt (4-3-3): Hajkin – Sjevold, Bjertuft, Gundersen, Bjerkan – Evjen, Berg, Brunstad (od 65. Saltnes) – Mata (od 65. Zinkernagel), Heg (od 85. Auklend), Hauge.

Crvena zvezda (4-2-3-1): M. Ilić – Seol, Điga, Spajić, Rodić (od 56. Mimović) – Hvang, Elšnik – L. Ilić (od 66. Milson), Ivanić, Olajinka (od 85. Dalsio) – Endijaje (od 66. Duarte)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VEST ZA REPREZENTACIJU I ZVEZDU: Barsa u problemu, jedan od najboljih mora na pauzu

Barselona je sjajno krenula u novoj sezoni i imaju maksimalan učinak u Primeri. Jedan od najboljih igrača je pojačanje Dani...

POVEZANE OBJAVE