Vašington je uzbuđen: Partizanovo NBA pojačanje jedva čeka novu sezonu

Novi košarkaš Partizana je američki bek Duejn Vašington junior.

Vašington u Partizan stiže posle NBA staža u Indijani, Finiksu i Njujorku, a sa crno-belima je potpisao dvogodišnji ugovor.  U ugovoru stoji da posle prve sezone uz odgovarajuće obeštećenje može da se vrati u NBA.

Čoveče, uzbuđen sam! Tu je gomila novih igrača, a ja se uvek ponosim time da povezujem druge. Uvek pomažem da svi budu složni i da se razumeju. To moramo da učinimo i ovde – imamo 14 novih igrača! Mislim da je ovo sjajna grupa momaka. Na ‘Simfoniji’ smo prvi put bili zajedno, združili smo se i sada će sve ići nabolje. Baš sam srećan što sezona počinje, rekao je Duejn Vašington junior za Sport klub.

Sjajnom košarkašu je ovo prva sezone u Evropi…

Prvo i osnovno, svi mi govore da pazim da ne pravim korake. Vežbam rad nogu jer su pravila pomalo drugačija, a tu je i pravilo sa diranjem lopte koja se nalazi u ‘cilindru’ iznad obruča, koje se takođe razlikuje u odnosu na NBA. To su mali detalji. Linija za tri poena je bliže, za mene je to definitivno prednost i jedva čekam da iskoristim tu priliku. Odbrana je jaka, a igra se i manje minuta – svaki napad je bitan. Na tome sam baš i radio – kontrola lopte i rad na tome da svaki posed bude doba..

O svom stilu igre je rekao….

Veliki sam takmičar. Obožavam košarku, mnogo. Mislim da je to jedna od mojih najboljih odlika. Dobro šutiram, sjajno proigravam druge, a stvar na kojoj više radim je odbrana. Trudim se da svi budu uključeni u igru, a mogu da igram i na poziciji plejmejkera i kao bek-šuter.

Novom košarkašu Partizana dopala se manifestacija “Crno-bela simfonija”

Neke pesme su mi se posebno dopale, a osetio sam i strast među navijačima. To mi se mnogo dopada. Ljubav prema košarci i Partizanu je neprevaziđena. Nešto što je najbliže tome sam osetio na koledžu, a ovo je daleko od toga. Bili smo na simfoniji i bilo je ludo, jedva čekam da vidim kako će biti kada krenu utakmice. Konkretno za sebe, znam da će takva atmosfera izvući najbolje iz mene. Znam da će tako biti i sa drugim“, zaključio je Duejn Vašington junior razgovor za Sport klub.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bogdanović veruje u ostanak Pešića, govorio i o potencijalnom sastavu za Evrobasket

Kapiten srpske košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović gostovao je večeras u emisiji "Oko" na RTS-u, gde je govorio i o...

POVEZANE OBJAVE