ITALIJAN OTVORENO: Siner progovorio o dopingu

Italijanski teniser Janik Siner kao svetski broj 1 dolazi na US Open.

Posle preskočenih Olimpijskih igara, osvojio je titulu u Sinsinatiju.

Ali je situacija oko dopinga poremetila stvari. Naime, utvrđeno je da je još na mastersu u Indijan Velsu uneo nedozvoljenu supstancu klostebol. A Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) i nadležni sud, utvrdili su da to nije namerno činio.

On je u intervjuu za ESPN, govorio o duplim aršinima, da jedne igrače tretiraju na jedan način a ostale na drugi.

Biti tamo gde sam ja, jeste sposobnost okupiti stručne ljude. Bio sam tretiran kao i svi ostali. Razlog zašto sam nastavio da igram, rekao sam sada. Znali smo tačno kako je ušao u moj organizam, znali smo otkuda klostebol bio je u spreju. Sveukupno posmatrano, nisam imao drugačiji tretman. Proces je dug, veliko čekanje na rezultat i ne znaš šta će ispasti. Nije bio lak period za mene, ali srećan sam, rekao je on.

Potom i dodao:

Bili su to teški momenti, trenuci preispitivanja. Drago mi je da je sve gotovo, i veliki teret mi je pao sa ramena. Ne želim da i drugi igrači prolaze kroz to. Nadam se da će ljudi razumeti zašto su mi dozvolili da igram i zašto nisam kažnjen. Mislim da sam sve objasnio. Kako je bilo i kako bi trebalo da bude. Jer na isti način za sve moraju da sprovedu istragu. Nadam se da će svi pokušati da razumeju, zaključio je Siner.

Rival na startu US Opena mu je domaći igrač Mekenzi Mekdonald.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LIGA NACIJA: Hrabra Srbija odigrala nerešeno sa šampionom Evrope!

U 1. kolu Lige Nacija reprezentacija Srbije odigrala je 0:0 protiv Španije u Beogradu u jednom dobrom i borbenom...

POVEZANE OBJAVE