SRPSKI KLUBOVI PRED ELITOM: Evo kako će izgledati žreb za tri UEFA takmičenja

Fudbalski timovi iz Srbije, nastavili su sa lošim nizom da bi nacionalni koeficijent sada bio na poslednjem mestu na UEFA listi u tekućoj sezoni.

Crvena zvezda juri 2:1 iz Bodea u plej-ofu Lige šampiona. Partizan minimalan poraz iz Humske protiv Genta, dok je TSC pred nemogućom misijom protiv Makabi Tel Aviva.

Zvezda i TSC će igrati Evropu, jer Topolčani se prebacuju u Ligu konferencija. Zvezda, ako izgubi PO LŠ u Ligu Evrope. Partizan može biti potuno eliminisan iz svih takmičenja, a počeo je od Lige šampiona.

UEFA je potpuno promenila format takmičenja, gde će sada u sva tri biti po 36 ekipa. I neće se igrati grupna faza, već ligaški sistem. Takođe, protivnike nekog tima, određivaće kompjuter. A čovek će samo izvući kuglice sa imenom tima.

Ekipe neće moći da igraju sa onim iz iste zemlje. Međutim, novo je da jedan tim može da igra sa maksimum dva predstavnika druge asocijacije iz UEFA.

U Ligi šampiona i Ligi Evrope, svaki tim igra 8 utakmica. Po četiri kući i četiri na strani. Potom prvih 8 idu direktno u osminu finala. Oni od 9-24. mesta razigravaju za preostalih osam učesnika osmine finala. Ostali su eliminisani iz daljeg takmičenja, bez prelaska u ono slabije po snazi. U Ligi konferencija, ekipe igraju po tri meča na strani i na svom terenu.

Žrebovi će biti na programu u četvrtak i petak 29. i 30. avgusta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Oglasio se Stefan Babović povodom natpisa da njegov otac preuzima FK Partizan

Nekadašnji fudbaler Partizana Stefan Babović se oglasio na svom IG profilu i stavio tačku na spekulacije o eventualnom zvaničnom...

POVEZANE OBJAVE