Stižu i zlatni olimpijci, NBG spreman za novu sezonu

Vaterpolisti Novog Beograda bili su najbolji u domaćim i regionalnim okvirima sa tri trofeja prošle sezone.

Četvrti im je izmakao, a poraženi su od kasnijeg osvajača Lige šampiona Ferencvaroša.

Trener Živko Gocić, najavio je kompletiranje tima, obzirom na igrače koji su osvojili zlato na OI:

Bićemo kompletni 28. avgusta, tada ujedno i putujemo u Niš gde ćemo trenirati do 4. septembra. Po povratku u Beograd nas od 5. do 8. septembra očekuje učešće na Memorijalnom turniru Vlaho Bato Orlić, kome smo domaćini treću godinu uzastopno, a na kome će još igrati Vukovi, Valis, Vašaš, Špandau i Primorac iz Kotora, rekao je on.

Ekipa će biti izmenjena, jer su ih napustila četvrotica igrača, a Filip Filipović i Duško Pijetlović završili karijere. Uz sedam novih igrača.

Ekipa je značajno podmlađena i to je urađeno planski. Imali smo najavu Filipovića i Pijetlovića da će završiti igračke karijere i nije bilo realno naći zamene za takve igrače, pa smo se odlučili da se okrenemo mladim snagama. Promenićemo koncepciju igre, ali ambicije ostaju iste. Prošle sezone borili smo se za sva četiri trofeja, a uspeli smo da osvojimo tri. Biće teško ponoviti takav uspeh, ali uz ozbiljan i predan rad i veliko požrtvovanje nadamo se da ćemo napraviti dobre rezultate, zaključio je Gocić.

Krajem septembra počinje takmičenje u Regionalnoj ligi. Novi Beograd je u grupi Lige šampiona sa Hanoverom, Steauom Bukurešt i ekipom iz kvalifikacija (Breša, Špandau, Enka ili PAOK).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši napadač Zvezde odbio Bahara!

Nekadašnji napadač Crvene zvezde Loi Dioni bio je, prema navodima tamošnjeg portala "Sport 5", u završnici prelaznog roka na...

POVEZANE OBJAVE