US OPEN: Srbija ipak ima (dva) predstavnika i u ženskoj konkurenciji

Nijedna srpska teniserka nije uspela da se kroz kvalifikacije domogne glavnog žreba US opena ove godine u singl konkurenciji.

Pošto već odavno nemamo teniserku ni u širem svetskom vrhu, tako smo ostali bez predstavnice na poslednjem gren slemu sezone, koji možda i tradicionalno najmanje leži srpskim teniserima i teniserkama.

Ipak, imaćemo predsatvnicu u ženskom dublu, pošto će Nina Stojanović zahvaljujući zaštićenom rangu igrati, i to u paru sa iskusnom Holanđankom Arančom Rus.

Nina, koja je postala prava sportska heroina tokom nastupa u miks dublu sa Novakom Đokovićem na Olimpijskim igrama u Tokiju, zaštićeni rang je iskoristila i da učestvuje u kvalifikacijama u singlu, ali je poražena na startu.

Zanimljivo je da će u dublu, uz pomoć vajld karda, učestvovati i 16-godišnja Iva Jović, ekstratalentovana teniserka srspkog porekla, koja nastupa za SAD. Ona će igrati sa Tajrom Katerinom Grant.

Jovićeva je ove godine osvojila juniorski Australijan open i Vimbldon, dok je na Rolan Garosu igrala u finalu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VEST ZA REPREZENTACIJU I ZVEZDU: Barsa u problemu, jedan od najboljih mora na pauzu

Barselona je sjajno krenula u novoj sezoni i imaju maksimalan učinak u Primeri. Jedan od najboljih igrača je pojačanje Dani...

POVEZANE OBJAVE