OGLASIO SE JEDAN OD ČELNIKA: Zvezda juri B licencu EL, o Petruševu i bazi domaćih igrača

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet, nakon pripremnih treninga sutra igraju prvu utakmicu.

Protivnik će biti ekipa Jahorine.

Pored Nebojše Čovića, o planovima i ambicijama tima govorio je i predsednik upravnog odbora Željko Drčelić.

U intervjuu za Sportal, on je rekao da je zadovoljan dovedenim igračima kao velikom željom trenera Sferopulosa.

I on je potvrdio želju da se dovede Filip Petrušev. Dodajući da imaju jak sastav, koji je pokriven čak i na poziciji gde iga petrušev. On je dodao da će klub reagovati ako se ukaže prilika za dogovor sa Olimpijakosom.

Posebno je istakao domaće igrače kao nešto od ključne važnosti. Uz timsku hemiju, dodao je Drčelić.

Trener Sferopulos je već imao prilike u prethodnoj sezoni koja je bila prepuna izazova da izbliza vidi sve momke, prednosti koje imamo, ali naravno i mane i šta nam nedostaje. Ovi momci koji su stigli su njegov izbor. Na predsedniku Čoviću, meni kao predsedniku UO i ljudima koji su zaduženi za taj deo je bilo da to omogućimo. Naravno da se vodilo računa i o uklapanju u budžet, ali i ljudskim kvalitetima koji su izuzetno važni i klubu, ali i treneru koji jako drži do discipline, objašnjava on.

Osvrnuo se i na pokušaj dobijanja B licence Evrolige, nešto što su najavljivali i iz tabora večitog rivala Partizana.

Klub to radi već godinama, jer za B licencu aplicirate učinkom oko terena na prvom mestu. To nije čin podnošenja jednog papira, već višegodišnji proces. A Crvena zvezda to već radi: organizacijom utakmica, novim akcijama, stabilnošću, sistemom, finansijskom transparentnošću, kampanjama ali i inovacijama u prodaji sezonskih karata, dobrotvornim radom, punim halama, dobrim timovima i trofejima. To je zapravo kandidatura za B licencu koja donosi ugovor na tri godine. Da prevedem – klub to radi praktično na čelu sa predsednikom Čovićem i njegovim najbližim saradnicima već godinama svojim delima, jer Evroligu zanima stabilnost i želja kluba da raste na svim nivoima, a ne kampanjska priča za jedno leto. Crvena zvezda je deo evroligaške porodice u kontinuitetu skoro 15 godina, zaključio je Drčelić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bogdanović veruje u ostanak Pešića, govorio i o potencijalnom sastavu za Evrobasket

Kapiten srpske košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović gostovao je večeras u emisiji "Oko" na RTS-u, gde je govorio i o...

POVEZANE OBJAVE