BIĆE DEO ISTORIJE: Duarte i Spajić odveli Zvezdu u Ligu šampiona! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde, plasirali su se u Ligu šampiona. Srpski prvak je nadoknadio minus protiv Bodo Glimta i slavio na Marakani sa 2:0. Tako će izabranici Vladana Milojevića biti prvi predstavnik Srbije u potpuno novom formatu elitnog UEFA takmičenja. Prvi duel u Norveškoj završen je 2:1 za domaćina. Ujedno su popravili i koeficijent naše zemlje u evrokupovima.

Gost je od starta pritiskao crveno-bele. Ivanić i Olainka su imali prve prilke za Zvezdu, ali su bili neprecizni. Hvang je imao odličan pokušaj u 13. minutu iz daljine, ali he Haikin bio siguran.

Jedno vreme nije bilo dešavanja na terenu. Crveno-beli su uspeli da sredinom prvog dela anuliraju prednost Norvežana. Vodeći gol iz penala je postigao Bruno Duarte, koji je počeo od starta umesto šerifa Endiajea. Realizovao ga je u 25. minutu meča. Pre toga je Milson oboren u šesnaestercu.

Pogodak je osokolio izabranike Vladana Milojevića. U 31. minutu, Piter Olainka pogodio je prečku.

Bodo je pokušavao iz kontri da stvori priliku za gol. Ipak, Zvezda je zadržala minimalnu prednost nakon prvih 45. minuta, uz odlične prilike Hvanga i Olainke. Dominirala u šutevima (13:1). Definitivno mnogo bolje nego pre sedam dana.

Drugi deo igre je otvorio Mata nepreciznim pasom, koji je mogao da vodi do gol šanse za goste. Mogli su to da ostvare u 56. minutu. Međutim, Ognjen Mimović je odličnom intervencijom sprečio siguran gol Haugea. Tu šansu Norvežana, Zvezda je kaznila i povela sa 2:0.

Uroš Spajić je u 59. minutu matirao Haikina i doveo Zvezdu na prag Lige šampiona. Timi Maks Elšnik je lepo ubacio iz kornera na prvu stativu.

Po ulasku u igru, Sinkernagel je pokušao da trgne goste ali to nije uspeo i bio dvaput neprecizan. U međuvremenu je kiša dodatno uticala na uslove igre u prestonici Srbije. Ivaniću je Haikin odbranio udarac u 80. minutu.

Bodo uporno pokušavao da postigne gol za produžetak, a Zvezda se dobro branila. Izdržala nalete rivala i plasirala se među 36 najboljih ekipa Evrope.

Crvena zvezda – Bodo Glimt 2:0 (1:0)

Prvi meč 1:2

Duarte (p.) 25′, Spajić 59′

Crvena zvezda: M. Ilić, Mimović, Spajić, Điga, Seol, Hvang, Elšnik, Olainka (od 72′ Dalsio), Ivanić, Milson (od 62′ Puma), Duarte (od 72′ Endiaje)

Bodo Glimt: Haikin, Sjovold, Bjortfut, Gundersen, Bjorkan, Evjen, Berg, Fet (od 74′ Saltnes), Mata, Heg (od 66′ Sinkernagel), Hauge

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević pred početak Lige šampiona: Ne obećavamo, daćemo sve od sebe

Crvena zvezda u četvrtak počinje novu sezonu u Ligi šampiona. Biće to četvrti put da crveno-beli igraju elitno evropsko...

POVEZANE OBJAVE